Protestniki so danes blokirali povezavo z Basro, ko so na cestah zažigali pnevmatike. Južno od Bagdada v mestu Hilah pa so študentje in aktivisti protestirali pred poslopji lokalnih oblasti. "Nadaljevali bomo proteste in splošne stavke z vsemi Iračani, dokler ne prisilimo vlade v odstop," je dejal eden od aktivistov Hasan al Tufan.

V Bagdadu se danes več sto študentov ni udeležilo predavanj in so se raje zbrali na osrednjem trgu Tahrir, kjer so pozivali vlado k odstopu.

Varnostne sile so se v soboto umaknile s svojih pozicij ob cestah, kar je protestnikom omogočilo, da so prodrli v sosednje četrti, kjer so na enem od mostov v bližini iranskega veleposlaništva postavili šotore.

Vlada je sicer v preteklih tednih predstavila seznam reform, ki pa so jih protestniki zavrnili, češ da je to premalo in prepozno. Protesti z zahtevami po menjavi oblasti, ki naj bi bila skorumpirana in nesposobna, so se v Iraku začeli v začetku oktobra. Glede na nedavne uradne podatke oblasti so spopadi med protestniki in varnostnimi silami terjali življenja najmanj 319 ljudi.