Proti protestnikom, ki so zavzeli kampus, je policija sicer uporabila vodni top in solzivec.

Aktivistom medtem še naprej uspeva blokirati podmorski predor Hung Hom, ki velja za glavno cestno povezavo med polotokom Kowloon in otokom Hongkong. Napovedali so, da bodo "stisnili gospodarstvo" in s tem prisilili mestne oblasti v spremembe.

Protesti so Hongkong zajeli junija, protestniki pa na njih izražajo jezo zaradi krčenja demokratičnih pravil v finančni metropoli. Demonstranti zahtevajo odstop hongkonške voditeljice Carrie Lam, svobodne volitve, neodvisno preiskavo policijskega nasilja nad protestniki ter nekaznovanje za doslej več kot 4000 prijetih protestnikov.

Potem ko je policija pričela nasilno zatirati večje organizirane proteste, so se protestniki poslužili novega pristopa, v katerem manjše skupine blokirajo ulice in uničujejo javno infrastrukturo na različnih koncih mesta. S tem jim je uspelo zapreti več delov železniške mreže ter blokirati poslovanje trgovin in delovanje šol.

Študenti so s somišljeniki tudi zavzeli več univerz po mestu.Upravljavci hongkonškega letališča so danes sporočili, da se je promet oktobra glede na isti mesec lani znižal za 13 odstotkov na 5,4 milijona potnikov.