Komisija je prejela ovadbo proti Plenkoviću, da je leta 2003 na prestižni lokaciji v Zagrebu kupil novo stanovanje v velikosti 230 kvadratnih metrov za 201.000 evrov, čeprav je bilo skoraj polovico manjše stanovanje na isti lokaciji naprodaj za 220.000 evrov. Odločili so, da proti predsedniku hrvaške vlade ne morejo sprožiti postopka, ker zakon o preprečevanju navzkrižja interesov tovrstnih primerov ne obravnava, glede na to, da Plenković takrat ni bil državni uradnik.

Je pa komisija znova sprožila postopek proti ministru za finance Zdravku Mariću zaradi morebitnega navzkrižja interesov, ker se je kot minister udeležil vrste srečanj pri reševanju usode nekdanjega koncerna Agrokor, kjer je bil zaposlen pred ministrovanjem. Ena članica komisije je sicer tej odločitvi nasprotovala, češ da prejšnja zaposlitev ni zadosten razlog za očitanje pristranskosti.

Komisija je lani ugotovila, da Marić ni kršil zakona med udeležbo na dveh sestankih o Agrokorju v začetku leta 2017. A kasneje je dobila nove informacije, da se je finančni minister udeležil več sestankov o nekdanjem koncernu, tudi pri načrtovanju zakona, znanega kot lex Agrokor.

Komisija je obravnavala že več domnevnih primerov navzkrižja interesov, v katere je bil vpleten Plenković, a doslej ni ugotovila nobenih kršitev.

Komisija se ukvarja tudi s primerom, ko so člani vladajoče stranke HDZ v družbi premierja in več ministrov potovali z vladnim letalom v Helsinke na lanski kongres Evropske ljudske stranke (EPP). Plenković komisiji ni poslal vseh zahtevanih dokumentov, s katerimi bi preverili vse okoliščine spornega potovanja. Komisija je napovedala, da se bo zato obrnila na mednarodne institucije.