Strabag bo gradil vpadnice na most s kopenske in pelješke strani. Predvidena je tudi gradnja dveh predorov, dveh mostov in viadukta. Hrvaška vlada je pogodbo s Strabagom podpisala v začetku oktobra.

Takrat je podpisala tudi pogodbo z grško družbo Avax za gradnjo 18 kilometrov cest na Pelješcu, ki so tudi del projekta cestnega povezovanja skrajnjega juga Hrvaške. Avax naj bi dela uradno začel konec novembra ali v začetku decembra. Grška družba bo gradila obvoznico pri Stonu ter dva krajša cestna odcepa na Pelješcu. Vrednost teh del je ocenjena na 511,5 milijona kun (69,1 milijona evrov), dela naj bi trajala dobri dve leti.

Medtem so na gradbišču mosta na Pelješac, kjer dela izvaja kitajska družba CRBC, stekla dela za gradnjo stolpov, potem ko so postavili podmorske dele konstrukcije oz. pilote. V podjetju Hrvatske ceste so izpostavili, da dela potekajo v skladu z načrtovano dinamiko.

Gradnja mostu na Pelješac je največji infrastrukturni projekt na Hrvaškem. Vrednost celotnega projekta skupaj s povezovalnimi cestami je 420 milijonov evrov, EU pa iz kohezijskih skladov prispeva 85 odstotkov.