Slovenske rokometne prvakinje so se maščevale Baniku za domači poraz pred mesecem dni (29:31). Izbranke trenerja Uroša Bregarja so svojo drugo zmago v letošnji sezoni lige prvakinj dosegle prepričljivo, saj so v drugem polčasu vodile tudi za sedem golov, na koncu pa slavile z izidom 31:26 (14:12).

Sinoči neprepričljive gostiteljice so stik z rokometašicami Krima držale le v prvih 30 minutah. Po spodbudnem začetku gostujočih igralk, ki so povedle s 4:1, je sledilo precej manj prepričljivo nadaljevanje. Čeprav so si na krilih Nine Zulić, ki je v prvem polčasu dosegla šest zadetkov, večkrat priigrale tri gole prednosti, pa so se jim tekmice vselej približale.

So pa zato krimovke odločneje krenile v drugi polčas. V obrambi so strnile svoje vrste, njihova prednost pa je pričela posledično rasti. Najvišja je znašala prav v zaključnih minutah tekme, ko se je na semafor izpisalo vodstvo Krima Mercatorja s 26:19. Prednost so slovenske predstavnice zlahka zadržale in dosegle pomembno zmago.

Z njo so si v svoji jubilejni 25. sezoni v ligi prvakinj že zagotovile najmanj tretje mesto v skupini in napredovanje v drugi del tekmovanja. A še pred njegovim pričetkom jih v nedeljo čaka obračun zadnjega kroga proti švedskemu Sävehofu, ki so ga letos že premagale, medtem ko Banik čaka zahtevno gostovanje proti še neporaženemu Györu.