Đoković ni imel večjih težav s finalnim tekmecem, status prvega nosilca je potrdil v le uri in petih minutah ter dosegel peto letošnjo zmago in skupno že 77. v karieri. Srbski zvezdnik je letos pred Parizom dobil še turnirja v Wimbledonu in Avstraliji za grand slam ter masters v Madridu in turnir v Tokiu.

Šapovalov pa je prvič doslej nastopil v finalu enega od tekmovanj serije masters. Priložnost je dobil po odpovedi polfinalnega dvoboja z Rafaelom Nadalom, Špancu jo je ob koncu sezone zagodla poškodba. Pri turnirskih zmagah pa Kanadčan ostaja pri številki ena, letos je prvič slavil v Stockholmu. Finale v Parizu mu bo omogočil skok med 15 najboljših igralcev na svetu.

Za Đokovića pa je bila današnja zmaga že rekordna peta na tem turnirju, štiri zmage že ima iz let 2009, 2013, 2014 in 2015. Kljub uspehu bo na novi lestvici še zaostajal za Špancem, a je ohranil možnosti, da tudi letošnje leto konča na vrhu lestvice ATP.

»Krasno tekmovanje, niti niza nisem izgubil. Še posebej zadnje tri dni mi je šlo res odlično. Za Denisa je bil finale nova izkušnja in to se je seveda poznalo, kljub temu pa sva oba odigrala dobro. Zadovoljen sem s svojo igro, ko je bilo najbolj potrebno, sem igral trdno in brez nihanj, kar je lepa spodbuda pred London,« je po zmagi, 34. na tekmovanjih masters, dejal Đoković.