»Že dolgo časa ni Györu nobena ekipa tako mešala štren, kot smo to počeli mi,« je po porazu dejal Krimov trener Uroš Bregar, a kljub več kot 45 minutam enakovredne igre je bil poraz spet neizbežen. Marca leta 2010 so krimovke doma remizirale proti Györu (24:24), nato pa na naslednjih 15 tekmah doživele prav toliko porazov. Iz takratne ekipe je ostala le Alja Varagić, ki je pred dobrimi devetimi leti in pol na tekmi v hali Tivoli (takrat še pod dekliškim priimkom Koren) dosegla en gol, v soboto pa je bila s petimi prva strelka Krima.

Začetek tekme pred 5250 gledalci je obetal, da bo Krim proti istemu nasprotniku doživel vsaj tako visok poraz kot v prejšnjem krogu v Ljubljani (21:33). Gostiteljice so že po dobrih sedmih minutah vodile s 7:2, a so se Ljubljančanke po Bregarjevi minuti odmora le prebudile, po delnem izidu 6:0 in nekaj izjemnih obrambah Antonije Mamić so celo povedle z 9:8, prvi polčas pa se je končal z remijem. Tudi v drugem polčasu so gostje držale korak z Madžarkami, ki so sredi tega dela igre vodile le za gol (22:21). Toda končnica je suvereno pripadla prvakinjam Evrope, ki so osem minut pred koncem ušle na 26:22, v zadnjih minutah pa je njihova rekordna prednost trikrat znašala šest golov.

Po predstavi v Györu ima lahko trener Bregar veliko razlogov za optimizem pred zadnjima tekmama proti Baniku in Sävehofu: »Škoda slabega začetka, po katerem smo se sicer znali pobrati. Vratarka Mamićeva je imela svoj dan, zato smo se lahko z Györom enakovredno kosali 45 minut, nato pa je do izraza prišla individualna kakovost domačih. Na koncu je poraz s petimi goli velika stvar za nas, a tokrat je bilo pritiska manj, na naslednjih tekmah pa bo vsa odgovornost na nas.« Igralka Alja Varagić je dodala: »V tekmo smo šle popolnoma sproščeno in neobremenjeno, saj smo vedele, da nimamo česa izgubiti. Na začetku smo sicer bile malce živčne, a smo Györ ujele in škoda je, da nismo dobile prvega polčasa, kar bi bila za nas velika zmaga. Odigrale smo odlično tekmo in želela bi si, da bi bilo takšnih še več. Na prvi tekmi v skupini D je Sävehof doma premagal Banik iz Mosta s 24:19 (12:8).