Trikratni prvaki Evrope (2007, 2010, 2012) so gostovali v Ukrajini pri zadnjeuvrščenem Zaporožju in se namučili za zmago s 30:27. Ukrajinci, pri katerih je blestel vratar Genadij Komok z 18 obrambami, ustavil je 40 odstotkov strelov, so v 51. minuti zaostajali za šest golov (20:26). A ekipa trenerja Mikole Stepaneca, ki je ekipo prevzel pred enim letom, je v manj kot petih minutah naredila delni izid 5:0, v končnici pa je Kiel le dosegel peto zmago zapored po uvodnem remiju proti Kielcam.

Kielov trener, Čeh Filip Jicha, kljub zmagi ni bil najbolj zadovoljen. »Le v kratkih obdobjih tekme smo igrali na visoki ravni. V prvem polčasu je Motor pokazal dobro igro, v drugem smo si priigrali visoko prednost, a gostitelji niso popuščali. V končnici smo se krvavo borili za točki, odločile pa so večje mednarodne izkušnje mojih igralcev.« Hrvat Domagoj Duvnjak, ki je pred sezono podaljšal pogodbo s klubom do leta 2022, je k zmagi prispeval tri gole ob petih zgrešenih strelih, očitno pa je bil 31-letnik z mislimi še vedno pri svoji nedavni poroki z Lucijo Žulj, vrstnico in ljubeznijo že iz srednje šole. Informacije in fotografije s skrivne poroke niso prišle v javnost, za nameček pa nista mladoporočenca ničesar objavila niti na nobenem družbenem omrežju.

Na derbiju skupine B so Kielce gostile Veszprem, Poljaki pa so prvič v klubski zgodovini doma premagali Madžare (34:33) in jih na lestvici prehiteli za točko. Med izbranci domačega trenerja Talanta Dušebajeva je blestel njegov sin Alex s strelskim izkupičkom 12-11, ki je bil na položaju desnega zunanjega igralca izbran tudi v idealno sedmerico kroga, v ekipi iz mesta ob Blatnem jezeru pa je bil prvi strelec Dragan Gajić s sedmimi goli (pet s sedmih metrov). »Proti enemu glavnih kandidatov za nastop na sklepnem turnirju četverice v Kölnu smo dosegli pomembno zmago. Vsi v klubu in okoli njega, z našimi fantastičnimi navijači na čelu, smo lahko ponosni na to,« je dejal Talant Dušebajev po tekmi, na kateri je bilo 16 izenačenj, po zadnjem na 29:29 v 50. minuti pa se je tehtnica le prevesila na stran prvakov Evrope iz leta 2016.

V skupini A je vodilni dvojec zlahka prišel do novih zmag. Barcelona je na gostovanju premagala Flensburg s 34:27 (Jure Dolenec tri gole za Špance), pri katerem se je med strelce vpisalo 12 igralcev od skupno 14 v polju. Nemci v šestdesetih minutah niso niti enkrat vodili, z izjemo začetnih 0:0 so iztržili le eno izenačenje (9:9), njihov rekordni zaostanek pa je znašal devet golov. PSG je povozil Aaalborg s 37:24, to pa je bila za Francoze 40. zaporedna domača tekma brez poraza. Po enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe se je pri gostiteljih vrnil Danec Mikkel Hansen in bil s šestimi goli prvi strelec tekme.