Boston vodi v atlantski skupini pred tokrat prostim Buffalom, ki ima prav tako 20 točk in je tretji ta čas v ligi.

V Torontu je blestel ruski zvezdnik Aleks Ovečkin s štirimi točkami, enega od svojih dveh golov pa je dal minuto pred koncem podaljška, ko je odločil dvoboj. Ovečkin je drugi gol zadel po podaji rojaka Dmitrija Orlova ob igralcu več na ledu.

»Moja naloga je, da streljam na gol in pripravljam priložnosti za soigralce. In fantje vedo, če sem prost, potem mi bo prej ali slej steklo. Če me pa pokrijejo bolj tesno, potem pa imajo moji soigralci pač več prostora. Na tem temelji naša igra in zato dosegamo veliko golov,« je pojasnil Ovečkin.

John Carlson je tudi zadel dvakrat, Nicklas Backstrom je imel tri podaje, Braden Holtby pa 27 obramb za ekipo iz ameriške prestolnice. Za gostitelje je z goloma in podajo tri točke vpisal Auston Matthewst, tretji gol je zadel Andreas Johnssond, Frederik Andersen pa je zaustavil 30 strelov zmagovitih gostov.

Čeh David Pastrnak je z golom proti San Joseju podaljšal niz z vsaj eno točko na deset tekem in je z 12 goli prvi strelec lige, ima pa prav toliko podaj. Še eno tekmo več v nizu je vsaj gol ali podajo dosegel Brad Marchand, ki ima v tej sezoni 21 točk za sedem golov in 14 asistenc. Finec Tuukka Rask je zbral 16 obramb in ga je premagal le Brent Burns.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na petek igrali doma z Vancouver Canucks. Kralji so z osmimi točkami zadnji v pacifiški skupini.