Po današnjih in jutrišnjih povratnih tekmah bodo znani vsi štirje polfinalisti slovenskega pokala, ki je najkrajša pot do nastopa v Evropi. Letos je še lažja, ker sta že v osmini finala izpadla velika favorita Olimpija in Maribor. Čeprav so Radomlje na prvi tekmi četrtfinala v Celju iztržile remi (1:1), je velik favorit za napredovanje prvoligaš. Radomlje so namreč v drugi ligi zapadle v hudo krizo igre in rezultatov. Po remiju na lokalnem derbiju z Dobom so nanizale tri poraze zapored (Gorica, Bilje, Nafta) in s prvega zdrsnile na četrto mesto na lestvici. Očitno vse težje dohajajo ritem dveh tekem na teden. Za Celjane je bil remi v pokalu dovolj dobra šola, da se bodo gostovanja v Radomljah lotili precej bolj odgovorno in zagnano, kot so se prve tekme.

Koper, ki je po spodrsljaju Gorice zasedel vrh drugoligaške lestvice, je zelo ambiciozen tudi v pokalu. Na Bonifiki si po Mariboru želijo še skalpa Aluminija, ki slovi po trdni obrambi. A Olimpija je v soboto vsem v Sloveniji pokazala, kako je mogoče napolniti mrežo tudi klubu, ki trenutno slovi po najboljši obrambi v državi. Koprčani svoj optimizem gradijo na prepričljivi zmagi (4:0) v lokalnem derbiju proti sosedom iz Dekanov. Tekma je kot naročena za Aluminij, da bo s čvrstim obrambnim blokom branil prednost 1:0 s prve tekme in prežal na protinapade, iz katerih zabija gole precej kakovostnejšim ekipam, kot jo premore drugoligaš Koper.

Povratne tekme četrtfinala slovenskega nogometnega pokala, danes ob 13.30: Kalcer Radomlje  – Celje (izid prve tekme 1:1), ob 16.30: Koper – Aluminij (0:1), jutri ob 16.30: Rudar Velenje – Nafta 1903 (1:2), ob 19.30: Mura – Domžale (2:3).