Po porazni petkovi predstavi v Ormožu proti Nizozemcem, s katerimi so le remizirali (29:29), so se slovenski rokometaši na prijateljski tekmi proti reprezentanci Srbije prikazali v precej boljši luči. Mariborsko občinstvo je v dvorani Lukna videlo razigrano Slovenijo, ki je bila razpoložena v napadu in zbrana v obrambi. Vodila je skoraj skozi vso tekmo in na koncu dosegla visoko zmago s 30:24.

Okoli 800 gledalcev je izenačen dvoboj lahko spremljalo le v uvodu. Bolje so začeli gostitelji, ki so na krilih Nika Henigmana povedli s 5:2, a so jih srbski rokometaši ob nekaj hitro izpeljanih protinapadih ujeli pri izidu 6:6. Slovencem je v obrambi težave povzročal visok centralni blok tekmecev, vendar so imeli na srečo v vratih razpoloženega Urha Kastelica, v napadu pa je začel tekmečevo mrežo rešetati Mario Šoštarič. Šestindvajsetletnik je vse štiri gole na tekmi dosegel v prvem polčasu in bil med najzaslužnejšimi, da je Slovenija v 29. minuti povedla s sedmimi goli razlike, na odmor pa odšla s prednostjo šestih zadetkov (16:10).

Če so slovenski rokometaši proti Nizozemski v drugem delu dvoboja zapravili vodstvo kar osmih golov, te napake tokrat niso ponovili. Čeprav so ostali brez Sebastiana Skubeta, ki je zaradi udarca v glavo moral na pregled v mariborski klinični center, in opravili številne menjave, niso popuščali. Srbe so držali na varni razliki najmanj petih golov, v 51. minuti pa prišli do najvišje prednosti na tekmi 27:19. Blestel je Dean Bombač, ki je bil s svojimi prodori nerešljiva uganka za Srbe. S petimi goli je bil najboljši strelec domače vrste, ki je priprave sklenila z visoko zmago.

»Prvi polčas smo igrali dobro in korektno, v drugem pa vseskozi nadzorovali Srbe ter igrali pametno in preudarno. Na obeh tekmah v Ormožu in Mariboru je nekoliko izostal prispevek naših vratarjev. Slovenska javnost govori o veliki krizi reprezentance, a se s tem ne strinjam. V tem tednu smo imeli tudi številne obveznosti, od testiranja, snemanja reklam, udeležili smo se slavnostne akademije RZS in nastopili na poslovilni tekmi Žvižeja in Zormana, hkrati pa neprestano vadili in odigrali dve tekmi. Igralci so na priprave prišli utrujeni, prav takšni se vračajo v svoje klubske sredine,« je po tekmi za STA dejal selektor Slovenije Veselin Vujović.

Slovenska rokometna reprezentanca se bo sicer znova zbrala 25. decembra, ko bo začela priprave na evropsko prvenstvo. To bo med 10. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem, Norveškem in v Avstriji.