Pred skoraj 800 gledalci v Ribnici so gostitelji odlično začeli (3:1, 4:2), Celjani pa so po golu Kristjana Horžena iz hitrega protinapada prvič povedli pri 5:4 v dvanajsti minuti. Ko so pivovarji po izidu 6:6 dosegli štiri gole zapored (zadnjega nekdanji ribniški igralec Patrik Leban s sedemmetrovke), je kazalo, da je derbi odločen, vendar so se igralci Rika še pred koncem prvega polčasa približali le na gol zaostanka.

Na začetku drugega polčasa, ko so Ribničani zaradi neposrednega rdečega kartona ostali brez Domna Pahuljeta, so oslabljeni gostje po golu Gala Marguča prvič imeli pet golov prednosti (17:12) in dvoboj je bil dokončno odločen. Slovenski prvaki so zlahka držali visoko razliko, rekordno so si priigrali pri izidu 26:20, gostitelji pa se nikoli niso približali na manj kot tri gole minusa. Pri poražencih sta bila najučinkovitejša Risto Vujačić (6 golov) in Gašper Horvat (4), pri zmagovalcih pa Josip Šarac (6) in Gal Marguč (5).

Ribniški trener Damjan Škaper je po tekmi športno priznal, da so Celjani zasluženo zmagali: »Pokazali so svojo moč. V napadu smo imeli preveč težav, podarili nasprotniku nekaj žog, ta pa je to seveda izkoristil z lahkimi goli. Ves čas smo nato lovili tekmeca, ki pa je bil predober, da bi nam to uspelo. Manjkalo nam je sproščenosti, preveč je bilo individualnih poskusov, to pa se proti obrambi Celja pač ne konča dobro.« Več razlogov za zadovoljstvo je imel celjski trener Tomaž Ocvirk: »Pred tekmo nismo vedeli, v kakšnem stanju smo, saj je bilo veliko igralcev prejšnji teden v reprezentancah, tako da smo opravili le en pravi trening. A igralci so odlično preklopili na naš sistem in v prvem polčasu zelo dobro igrali v obrambi. Bili smo malce površni, naredili kakšno napako, a tudi v drugem delu nadaljevali dobro predstavo in si s kolektivno igro priigrali zmago.«