Slovenski rokometaši, ki po odhodu Veselina Vujovića še vedno čakajo na novega selektorja, bodo pred potjo na sever Evrope odigrali pripravljalna obračuna v Slovenj Gradcu in Trbovljah. Na Koroškem bodo gostovali 3. januarja, kjer se bodo v slovenjgraški športni dvorani ob 19. uri po robu postavili Severni Makedoniji, dan kasneje pa bo v Trbovljah v dvorani Polaj ob 17.30 sledil še obračun s Črnogorci.

»Rokometna zveza Slovenije še naprej drži vodila, da slovenska moška reprezentanca nastopa po vsej Sloveniji in tako pomaga popularizirati rokometno igro tudi v morda nekoliko manjših klubskih sredinah. Prepričan sem, da nas januarja čakata lepa rokometna dogodka,« je dejal direktor moške članske reprezentance Uroš Mohorič.

Kot so še sporočili iz Rokometne zveze Slovenije, bo slovenska reprezentanca celotne priprave opravila v standardni bazi v Zrečah. Na Štajerskem se bo zbrala 26. decembra, v Göteborg na Švedskem, kjer bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopala v skupini F, pa se bo podala 8. januarja.