Rossi je v očeh številnih ljubiteljev motociklističnega športa še vedno največji, čeprav je zadnjega od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka osvojil leta 2009. »Zelo dolgo, res dolgo sem že v karavani. Gre za lep dosežek. Vesel sem, da bom številko 400 dočakal prav na dirkališču Phillip Island, saj gre za ikonično stezo za motošport,« je o tem dejal Rossi, ki je na dirkah za veliko nagrado debitiral leta 1996 v razredu do 125 ccm.

Na avstralskem prizorišču je Rossi doslej zabeležil osem zmag, od tega šest v kraljevskem razredu motoGP. »Gre za dosežek, ki ga ne pričakuješ. Še posebej, ko sem bil mlajši, in nato skozi celotno kariero ... nikoli nisem imel v glavi jasne slike o tem, koliko časa bom dirkal. Zdaj pa sem star 40 let. Neverjetno. To je resnično lep dosežek,« je še dejal italijanski zvezdnik.

Rossi je doslej v karieri osvojil 115 dirk za VN v vseh razredih, med dobitnike točk pa se je vpisal kar na 353. Priljubljeni doktor, kot Rossija imenujejo ljubitelji motociklov, je leta 2018 podpisal dveletno pogodbo z Yamaho, kar pomeni, da bo tekmoval še vsaj leta 2020. Večkrat je dejal, da je njegova glavna motivacija zmaga. Rossi se želi v Avstraliji vrniti v igro, potem ko je na svoji 399. dirki na Japonskem zletel s steze z 11. mesta.