Po enoletni odsotnosti, ko je kot predstavnik lige ABA nastopala Budućnost, se je Crvena zvezda v evroligo vrnila na velika vrata. Beograjčani so sicer na uvodu klonili proti Panathinaikosu, prejšnji teden pa v Beogradu vzeli velik skalp. V Štark Areni je pred 17.000 gledalci padel eden glavnih kandidatov za končno zmago Fenerbahče, ki je sezono sicer začel porazno, z dvema neuspehoma.

»Bolj kot Crvena zvezda so me presenetili moji igralci. Igrali so resnično slabo. A prvi se moram zamisliti jaz in dobro preučiti, kaj je treba spremeniti. V 27 letih trenerske kariere se mi še ni pripetilo, da bi odšel po tekmi v slačilnico in ostal brez besed. Igralcem nisem imel kaj reči. A ponavljam, prva in glavna odgovornost je na meni. Preučiti moram, kje je razlog, da smo dosegli le bednih 56 točk,« je razpredal trener Fenerbahčeja Željko Obradović, ki je bil lahko bolj zadovoljen ob koncu tedna, ko je njegovo moštvo na turškem prvenstvu ugnalo Ankaro, danes pa v 3. krogu evrolige gosti Baskonio, ki ima zmago in poraz.

Izjemen skalp pa je očitno Crveni zvezdi vzel kar nekaj moči, saj je v nedeljo na ponovitvi lanskega finala lige ABA klonila proti Budućnosti. Gotovo je k temu pripomogla tudi prazna dvorana Aleksandra Nikolića, kar je posledica incidentov v omenjenem finalu. Zdaj moštvo trenerja Milana Tomića, ki je bil kandidat za klop Olympiakosa po odhodu Davida Blatta, a je ponudbo zavrnil, čaka gostovanje v Tel Avivu pri Maccabiju. »Po veliki zmagi proti Fenerbahčeju sem nemudoma dejal, da bo proti Budućnosti težko. Krivec za poraz sem jaz, saj igralcev na to nisem dovolj dobro pripravil. Nedopustno je, da Fenerbahče zadržimo pri 56 točkah, nato pa nam jih je Budućnost nasula 89. Prihaja tekma z Maccabijem, kjer pričakujem ustrezno reakcijo,« je igralcem sporočil Milan Tomić.

Evroliga, 3. krog, danes ob 19. uri: CSKA – Himki, Žalgiris – Real Madrid, ob 19.45: Fenerbahče – Baskonia, ob 20.05: Maccabi – Crvena zvezda, ob 20.30: Bayern – Asvel, Panathinaikos – Milano, jutri ob 20.30: Olympiakos – Zenit, ob 21. uri: Barcelona – Alba, Valencia – Anadolu Efes.