Po šestih odigranih krogih v košarkarski evroligi je stanje na lestvici nevsakdanje. Odlično se držijo Milano, Maccabi in Himki, ki zadnja leta niso bili v vrhu, medtem ko po načrtih ne gre Realu Madridu, Olympiakosu in predvsem Fenerbahčeju. Turško moštvo, ki ga vodi najboljši evropski trener vseh časov Željko Obradović, si z le eno zmago in kar petimi porazi deli zadnje mesto z Albo in Valencio.

V preteklem tednu je Fenerbahče klonil proti Maccabiju in Žalgirisu, še posebej pa je bil boleč poraz proti litovskemu moštvu, saj je turško še 106 sekund pred koncem vodilo za sedem. »Na koncu je bilo težje izgubiti kot zmagati, a nam je uspelo, da ostanemo praznih rok. Vseeno sem čestital igralcem, saj so se borili do konca. Ni jim lahko. Smo v težki situaciji, pritisk je ogromen. Ne smemo obupati in izgubiti samozavesti. Življenje gre dalje,« je razpredal Željko Obradović, ki je bil ganjen zaradi poteze navijačev Fenerbahčeja. Kljub težkim trenutkom so namreč pred tekmo z Žalgirisom razgrnili ogromen transparent, na katerem je bil upodobljen Obradović, zraven pa je pisalo: »Naša skupna zgodba še nikakor ni končana.« »Rad bi se zahvalil navijačem in njihovi podpori. Doživel sem jo zelo čustveno. To je bil zame poseben dan,« je solze komaj zadrževal Obradović.

Najkoristnejši igralec (MVP) oktobra je v evroligi postal 33-letni Španec Sergio Rodriguez, ki je po lanskem zmagoslavju s CSKA zamenjal klub in sedaj igra za Milano. Italijanski klub je klonil na uvodu proti Bayernu, od tedaj pa nanizal pet zaporednih zmag. Rodriguez je na prvih šestih tekmah povprečno beležil po 16,7 točke in 5,5 asistence.

Evroliga, 7. krog, danes ob 18. uri: Zenit – Himki, ob 19. uri: C. zvezda – R. Madrid, ob 20. uri: Olympiakos – A. Efes, ob 20.05: Maccabi – Alba, ob 20.45: Milano – Baskonia, jutri ob 18.45: Fenerbahče – Bayern, ob 19. uri: Žalgiris – Barcelona, ob 20.30: Panathinaikos – Valencia, ob 20.45: Asvel – CSKA.