»Najpomembnejši so štruklji iz različnega testa in z različnimi nadevi, ki jih ročno delamo po tradicionalnih receptih in brez konzervansov,« pravi Miro Cerkovnik, ki našteje tudi druge zamrznjene izdelke, kot so zavitki, palačinke, kaneloni, musake in narastki. Svoje izdelke prodajajo prek sestrskega podjetja Consult Commerce, v lanskem letu so ustvarili skoraj 1,3 milijona evrov prihodkov, dosegli pa so tudi devetodstotno rast prodaje.

Ročna izdelava in tradicionalni recepti

Vodilo podjetja je priprava zamrznjenih jedi po tradicionalnih receptih za hitro pripravo in uporabo. »Prisegamo na kakovostne lokalne sestavine in tradicionalne okuse jedi, za katere gospodinje nimajo časa, da bi se jih lotile same,« pove Cerkovnik. Kljub hudi konkurenci jim uspeva tudi zato, ker si venomer prizadevajo za domačnost in preprosto uporabo za končnega kupca. »Naši izdelki so narejeni ročno po tradicionalnih recepturah, ker ocenjujemo, da je za kupca to posebna vrednost,« pove direktor, ki ponazori, da tudi zahvaljujoč kakovosti in doslednosti približno tretjino svojih izdelkov prodajo javnim zavodom (šolam, vrtcem, domovom za upokojence). Preostala prodaja je usmerjena v trgovske verige, gostince in hotelirje.

Pri razvoju šteje inovativnost

Podjetje je izjemno inovativno pri razvoju novih izdelkov. V prvih dveh letih od prevzema podjetja so jih razvili 20, danes jih imajo več kot 80. »Pri razvoju sodelujemo z vrhunskimi slovenskimi kuharji in gostinci, ki dajejo predloge za nove jedi,« pove Cerkovnik, ki navede tudi, da se trudijo ohranjati lokalne dobavitelje, a so previdni, ker strogo vztrajajo pri kakovostnih surovinah. Iz lokalnega okolja prihaja tudi večina zaposlenih, v bližnji prihodnosti pa si po besedah direktorja želijo še večje vpetosti v šole, predvsem srednje gostinske, zaradi povezovanja mladih s podjetjem, razvojem in novimi izdelki. db