Pevka skupine Blondie je napisala avtobiografijo z naslovom Face It, ki jo te dni predstavlja po knjigarnah in medijih. Debbie Harry, ki je zaslovela pri 31 letih, kar je v pop glasbi precej pozno, je imela razburkano življenje, polno srečanj z zanimivimi ljudmi, nekajkrat pa je bila tudi precej blizu smrti. Eden bolj odmevnih odlomkov iz knjige je zagotovo tisti o Davidu Bowieju.

Kot je v knjigi zapisala Debbie Harry, ji je Bowie nekoč pokazal svoj spolni ud v znamenje hvaležnosti, ker mu je priskrbela kokain. Bowie in Iggy Pop naj bi namreč nekoč v New Yorku ostala brez kokaina in tudi brez povezav z newyorškimi razpečevalci. Debbie Harry je takrat po naključju imela pri sebi gram te droge, ki ji jo je podaril prijatelj, sama pa kokaina ni marala, saj je bila po njem preveč nemirna, prav tako naj bi vplival na njen glas.

Dobrodelno je šla iskat svoj zavojček kokaina, Bowie in Iggy Pop pa naj bi ga tako entuziastično zaužila, da se je zdelo, da sta to naredila v eni potezi. Zatem naj bi ji Bowie pokazal svoje genitalije, ob čemer je pevka zapisala: »Ker sem bila v skupini s samimi moškimi, se jima je mogoče zdelo, da sem gospa, ki pregleduje penise. Davidova velikost je bila zloglasna in zelo rad ga je kazal tako moškim kot ženskam. Bilo je smešno, prikupno in seksi.« Pevka zaradi Bowiejevega ekshibicionizma ni bila nikoli ogorčena, dogodek pa je opisala kot džentelmenski in kot idealno rock'n'roll zgodbo.

Pevka v knjigi piše tudi o svoji odvisnosti, saj sta bila s partnerjem Chrisom Steinom, prav tako iz skupine Blondie, dolgo časa odvisna od heroina, sama pa je heroin uporabljala v boju z depresijo. Pevka in Stein sta v času njune zveze doživela kar nekaj neprijetnih dogodkov. V 70. letih prejšnjega stoletja je v njuno newyorško stanovanje vlomil moški, ki je Steina in Harryjevo najprej zvezal, jima grozil z nožem, nato pa pevko še posilil. Njuno stanovanje je nekoč zgorelo, ker so v stanovanju nad njim zvezali in z ognjem mučili vodjo motoristične tolpe, pevka pa je prepričana, da bi bila zlahka tudi žrtev serijskega morilca Teda Bundyja, saj naj bi od njega sprejela prevoz ob dveh ponoči, ta pa naj bi jo želel ugrabiti, a mu je pobegnila. Povrhu vsega naj bi ji nekoč Phil Spector, ki je trenutno v dosmrtnem zaporu zaradi umora, nameril pištolo v stegno in se šalil, da jo bo ustrelil.

Bolj kot bližnja srečanja s smrtjo pa pevka med svoje napake šteje predvsem svoj odnos do denarja. Ker je denar ni posebno zanimal, saj je želela zgolj ustvarjati glasbo in nastopati, je v svoji karieri naredila kar nekaj finančnih napak, med drugim sta s Steinom v 80. letih, kljub uspehu njune skupine in 40 milijonom prodanih izvodov albuma ostala brez vsega. Zaradi neplačanih davkov sta izgubila stanovanje v New Yorku in celo nekaj oblek, Stein pa je nato še zbolel, zaradi česar je band nehal ustvarjati, pevka pa je več let skrbela za Steina, s katerim sta se razšla leta 1987, na dan, ko je umrl Andy Warhol. Stein se je pozneje poročil in imel dve hčerki, ki jima je Debbie Harry botra.

Pri 74 je Debbie Harry preživela veliko svojih prijateljev, kot so Bowie, Joey Ramone in seveda Andy Warhol, ki je naredil slavni portret pevke. V zadnjem desetletju je sodelovala s številnimi mladimi glasbenicami, kot so Beth Ditto, Charli XCX in Sia, za glasbeno sodelovanje naj bi jo klical tudi Kanye West, a na koncu z njim ni posnela nobene pesmi.