Na posnetku je mogoče slišati Bowieja, kako kitaristu Micku Ronsonu pravi, da še ni končal pesmi, ko je ta poskušal prekiniti snemanje. Ronson je po pisanju BBC posnetek leta 1971 dal svojemu prijatelju, glasbeniku Kevinu Hutchinsonu, da mu pomaga pri učenju pesmi. Hutchinson je pesem, ko je poslušal posnetek, označil kot »Bowiejev posnetek z vaje« in demo posnetek pospravil na podstrešje. Na posnetku sta sicer še Bowiejevi pesmi Moonage Daydream in Hang Onto Yourself.

Hutchinson je po pisanju BBC povedal: »Spominjam se, kako sem jih poslušal in si misli, da so dobre. Niso pa se mi zdele fantastične.« Dodal je: »Pri 16-ih letih nisi navdušen. Takrat te nič ne navdušuje.« Čeprav se je večkrat selil, je posnetek obdržal. Danes o njem meni, da je »očitno ... fenomenalen«. Pesem Starman je kot singel izšla leta 1972 in v Veliki Britaniji je na lestvici zasedla 10. mesto. Vključena je bila tudi v Bowiejev album Ziggy Stardust.

Hutchinson je po pisanju BBC posnetek na svojem podstrešju poiskal po ogledu dokumentarnega filma o Bowieju. Po besedah Dana Hampsona iz avkcijske hiše gre verjetno za prvi demo posnetek pesmi Starman. Dodal je: »Okoli pisanja Bowiejevih brezčasnih klasik se je spletlo veliko mitov. Surova in resnično lepa verzija, ki jo je mogoče slišati na tem posnetku, pa daje izjemen vpogled v kreativni proces resničnega genija.«

Bowie se je v zgodovino pop glasbe zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. Med njegove najbolj znane pesmi sodijo Let's Dance, Heroes in Life on Mars, s svojo glasbo je nastopil tudi v filmu Mi otroci s postaje ZOO. Umrl je januarja 2016, dva dni po 69. rojstnem dnevu, po večmesečnem boju z rakom.