Izkušnje s SP že imate. Kakšne bodo vaše ambicije v Katarju?

V Londonu sem tekmovala na svojem prvem velikem prvenstvu in bila precej neizkušena. Vse okrog sebe sem doživljala prvič. Sedaj sem bolj izkušena, zato se bom lahko bolj posvetila nastopu na največjem tekmovanju. V Dohi sem si postavila visok cilj – uvrstitev v polfinale.

Zanimivo je, da ste tako najboljši letošnji dosežek kot lanski državni rekord dosegli na isti datum, 20. julija. Ali to pomeni, da ste julija najbolje pripravljeni?

Res? Nisem vedela, da je 20. julij rezultatsko moj najuspešnejši dan. Obakrat sem izkoristila nastop v diamantni ligi in dosegla svoja najboljša rezultata v sezoni. Po drugi strani najboljši dosežki julija niso nič nenavadnega, saj je takrat vrhunec atletske sezone.

Najboljše čase dosegate na največjih tekmah, kar je odlika najboljših športnikov. Kako vam to uspeva?

Zgodba se na največjih tekmah začne precej pred samim nastopom. Ko pogledam startno listo, se vselej lahko prepričam, da tekmujem z najboljšimi atletinjami na svetu. Tedaj se mi dvigne raven adrenalina in občutim močno željo po dokazovanju. Vzdušje na stadionih je odlično, nastop postane popoln užitek. Na tekmi lahko tekmice opazujem, jim skušam slediti, v vsakem primeru pa moram dati od sebe maksimum. Za zdaj mi to uspeva.

Kako to, da ste v tej sezoni za osebnim rekordom zaostali za več kot pol sekunde?

Letošnja sezona je psihološko precej naporna. V stresnem položaju se nisem znašla, kot bi si želela. Ko sem tekla najbolje v sezoni, so me do norme za nastop na svetovnem prvenstvu ločile tri stotinke. Zato se nisem sprostila, temveč sem iskala nove tekme, na katerih sem tekla v krču.

Svetovno prvenstvo še nikoli ni bilo tako pozno. Je težko biti toliko časa dobro pripravljen?

Ko zdaj pogledam nazaj, bi bilo verjetno bolje, če bi kakšno tekmo izpustila ter se osredotočila na treninge. Tako pa sem ves čas lovila normo. Imela sem tudi po tri tekme na teden, kar je bilo zelo naporno. Nisem imela časa, da bi se spočila. Letošnja sezona je res specifična in naporna.

Boste zato prihodnje leto izpustili dvoranski del sezone?

Zanesljivo ga bom izpustila. Na olimpijsko sezono se bom začela pripravljati decembra, zato bi bilo nesmiselno tekmovati že januarja.

So zaostrene norme za nastop na svetovnem prvenstvu motivacijske?

Ali so visoke norme motivacijske ali ne, niti ni pomembno. Dejstvo je, da so postavljene visoko. Navsezadnje sem normo za olimpijske igre enkrat že dosegla. To je spodbuda, da sem tega sposobna. Naloga nas športnikov je, da trdo treniramo in skušamo biti vse boljši.

Svoje največje uspehe ste dosegli pod vodstvom trenerja Roka Predaniča. Kako poteka sodelovanje?

Rok je moj trener zadnja štiri leta in pod njegovim vodstvom sem zelo napredovala. Rezultati kažejo, da je najino sodelovanje uspešno.