Ob svetovnem dnevu turizma, ki letos poteka pod sloganom Turizem in zaposlitev: boljša prihodnost za vse, so v Kamniku danes pripravili pestro kopico dogodkov in akcijskih ponudb. Organizirali bodo denimo brezplačni vodeni pohod na stari grad. Zbor je ob 17.30 pred Turističnim informacijskim centrom na Glavnem trgu. Na vrhu jim bo vodnik predstavil zgodovino gradu ter okolice, ekipa Grajske terase pa bo pripravila manjšo pogostitev, ki bo, če bo vreme primerno, potekala ob sončnem zahodu. Obiskovalci naj se primerno oblečejo in obujejo, s seboj naj imajo tudi naglavne ali ročne svetilke, saj se bodo vračali v temi, udeležencem pohoda svetujejo na zavodu. Ob slabem vremenu bodo pohod prestavili na naslednji petek, 4. oktobra.

V Termah Snovik bodo svetovni dan turizma obeležili s Kneippovim dnevom odprtih vrat. Ob 10.30 bo v notranjem bazenu potekala predstavitev Kneippovih oblivov, ob 16.30 pa bo vodeni ogled po Kneippovi bosonogi poti, ki je lani prejela nagrado za naj tematsko pot. Pohod traja uro in pol, cena vodenega ogleda znaša 10 evrov, Kneippovi tretmaji za boljše počutje pa bodo danes 20 odstotkov cenejši. Rezervacije in informacije sprejemajo na 080 8123, 01/8344-100 in info@terme-snovik.si.

Poroka na pašniku

Dan odprtih vrat pripravljajo tudi v Slovenia Eco resortu, kjer bodo predstavljali ponudbo nastanitev in posebni ponudbi poroka na pašniku ter team building. Predstavili bodo tudi novo kuhinjo ter načrte za širitev ponudbe, kulinarične dobrote bodo na voljo tudi za pokušino. Najmlajše bo razveselila pastirska šola, v sklopu katere bodo lahko hranili živali iz njihovega mini živalskega vrta.

Brezplačno vodenje ob plačilu vstopnine v park po predhodni prijavi pripravljajo tudi v Arboretumu Volčji Potok. Zbor bo ob 16. uri pred vhodom v park, nato pa bodo zbrani na sprehodu po parku spoznali zbirko lesnatih rastlin iz Evrope, Severne Amerike in Azije.

Posebno ugodnost obiskovalcem ta dan ponujajo tudi v Zdravilnem gaju Tunjice, kjer so za 20 odstotkov znižali ceno obiska regeneracijske komore. Obvezna je predhodna rezervacija termina na info@zdravilnigaj.si.

Ekipa Puba pod skalo pa bo na svetovni dan turizma združila moči z ekipo Pivovarne Mali grad, ki bo od 16. ure dalje na atraktiven in zanimiv način pripravljala svoje značilne gin tonike. av