Za nogometaši Kopra je nekaj sila uspešnih dni. Najprej so v 8. krogu 2. slovenske lige v boju za vrh lestvice na gostovanju z 2:0 ugnali Radomlje, nato pa jim je v osmini finala pokalnega tekmovanja med tednom uspela senzacija, ko so izločili državnega prvaka Maribor. Trenerju Miranu Srebrniču gre za zdaj vse kot po maslu, a mora paziti, da njegovi igralci zaradi dobrih rezultatov ne bodo poleteli v nebo. Naslednji izziv jih čaka jutri, ko bodo v 9. krogu gostili Dravo.

Eden glavnih junakov sredine zmage proti Mariboru je bil Dare Vršič, ki je zadel dvakrat s prostega strela. 34-letni vezist se je v Kopru odlično znašel in hitro začel kazati kakovost, ki jo premore. Za glavni cilj so si s soigralci zadali preboj v prvo ligo, Vršič pa na naslednjih treh tekmah proti Dravi, Dobu in Biljam vidi priložnost, da se še utrdijo na vrhu lestvice. »Naslednje tri tekme bodo morda za nas najpomembnejše, saj imamo mogoče priložnost, da se odlepimo od tekmecev na prvem mestu. Vsako tekmo jemljemo kot finale,« je za rtvslo.si povedal Dare Vršič.

Toda tekma proti Dravi za Koper, ki je v ligi nanizal šest zaporednih uspehov, nikakor ne bo lahka. Tudi Ptujčani so namreč v izvrstni formi, saj so na zadnjih treh tekmah dosegli prav toliko zmag. Po vrsti so ugnali Brežice, Beltince in Dravograd. Moštvo trenerja Muamerja Vugdalića želi nadaljevati pozitiven niz in nadaljevati vzpon po lestvici, kjer si trenutno z 12 točkami delijo osmo mesto z Biljami.

2. SNL, 9. krog, danes ob 14. uri: Brežice – Krško, ob 16. uri: Nafta – Rogaška, Beltinci – Bilje, Dravograd – Dob, Krka – Radomlje, Fužinar – Gorica, jutri ob 16. uri: Brda – Dekani, ob 19. uri: Koper – Drava.