V program se lahko prijavijo lastniki perspektivnih mladih podjetij ali motivirane osebe z ambicioznimi projekti. Podjetniška strokovna komisija bo izmed prispelih prijav izbrala deset udeležencev, ki bodo program v vrednosti 2852 evrov obiskovali brezplačno.

Prenos znanja in praktičnih izkušenj

Podjetniški top program je namenjen perspektivnim mladim podjetjem in posameznikom, ki nameravajo ustanoviti podjetje in že delajo na razvoju svojega projekta. Primorski tehnološki park vabi kandidate, ki iščejo praktična podjetniška znanja, imajo ambicije za rast in razvoj svojega podjetja, so zagnani, vztrajni in pripravljeni delati za uspeh. »V ospredje programa smo postavili sodobno znanje ter prenos praktičnih izkušenj predavateljev, saj želimo, da podjetniki skozi program hitro in vidno napredujejo«, je pojasnil Mitja Mikuž, vodja programov startup skupnosti Primorskega tehnološkega parka.

Kaj ponuja šesttedenski program

Program ponuja enajst startup delavnic z izkušenimi predavatelji, dvajset individualnih mentorskih ur z izkušenimi podjetniki po koncu programa in brezplačno uporabo poslovnega prostora v Coworkingu Primorskega tehnološkega parka ves čas trajanja programa, ob uspešnem zaključku programa pa še do leto dni. Udeleženci bodo imeli tudi dostop do financiranja ter bodo pridobili uporabno znanje o marketingu in prodaji. Po uspešno končanem programu bodo vključeni v skupnost Primorskega tehnološkega parka, kjer podjetniki lahko na letni ravni izkoristijo do 10.572 evrov pomoči v obliki mentorstva, delavnic, programov in prostora za sodelo. Sredstva, ki jih vloži v znanje podjetnikov, Primorski tehnološki park pridobi na evropskih in državnih razpisih.

Prijave v Podjetniški top program sprejemajo na spletni strani Primorskega tehnološkega parka do 30. septembra.