Policija je ob pomoči gasilcev, vodnikov reševalnih psov, pripadnikov Gorske reševalne službe Tolmin in domačinov pogrešanega iskala v petkovi iskalni akciji, a ga ni izsledila. Iskala ga je na gozdnem in zelo zahtevnem terenu v okolici naselja Vojsko v Idriji, kjer je bil opažen nazadnje.

Pri tem so policisti gorske policijske enote in pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin s pomočjo vrvne tehnike pregledali zahtevnejša območja, vključno z nekaterimi jamami oz. brezni. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so veliko gozdno območje pregledovali s pomočjo drona.

Kljub temu pogrešanega italijanskega državljana niso našli, zato je bilo iskanje začasno prekinjeno. Da pa policija z aktivnostmi, da bi ga izsledila, nadaljuje. Med drugim bo opravljen ponovni razgovor s prijateljema pogrešanega, ki sta bila minulo sredo skupaj s pogrešanim na območju Vojskega, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti tudi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, prosijo, da jih o tem obvestijo. To lahko storijo osebno na katerikoli policijski postaji, preko telefona (05) 372 48 00, interventne številke 113, anonimnega telefona policije 080 1200 ali preko elektronske pošte pp_idrija.pung@policija.si.