Minulo sredo, 11. septembra, se je 75-letnik skupaj z dvema prijateljema odpravil v gozd blizu Vojskega, nato pa so se v gozdu razkropili. Pozneje je Italijan po telefonu poklical prijatelja in mu dejal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval ter da ne more hoditi. Prav tako naj bi izgubil orientacijo.

Policisti so v preteklih dneh izvedli številne aktivnosti, s katerimi so skušali pridobiti čim več koristnih informacij, da bi pogrešanega našli. Znova so opravili pogovor z enim od prijateljev, ki je bil z njim, določene informacije pa so policisti prejeli tudi od njegovih sorodnikov.

Pogrešani 75-letnik je namreč v preteklih letih zelo pogosto gobaril na območju krajev Log, Ajnšk in Štrangel. Na tem območju so policisti policijske postaje Idrija v torek skupaj z vodniki službenih psov izvedli podroben pregled terena. Zahtevnejša območja so ponovno pregledali tudi policisti gorske policijske enote.

Policija še vedno naproša vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, da o tem obvestijo policiste policijske postaje Idrija ali katero koli drugo policijsko postajo, pokličejo na interventno številko 113, anonimni telefon policije 080 1200 ali pišejo na elektronsko pošto pp_idrija.pung@policija.si.