Hrvaška je dobila svojega Harveyja Weinsteina. To je direktor največjega hrvaškega avtokluba Siget Damir Škaro, nekdanji boksarski prvak in dobitnik bronaste olimpijske kolajne ter bivši poslanec in član stranke HDZ, ki je obtožen posilstva. »Ko smo končali delo, me je napadel od zadaj. Porinil mi je roko v modrček. Z drugo roko pa je držal obe moji. Prosila sem ga, naj neha. On pa mi je govoril: 'Delal bom, kar hočem. Posilil te bom.' Zaril mi je roko pod obleko in jo potisnil v hlačke. Ni nehal. Bolj sem se upirala, agresivnejši je postajal,« je svojo izpoved v oddaji Preverjeno na Novi TV, ki gre v še podrobnejše razlage, začela 42-letna tajnica avtokluba Siget, ki se je na koncu nekako iztrgala iz Škarovih krempljev, ter nadaljevala, da ni bila njegova edina žrtev. »Veliko žensk, ki so prihajale iz njegove pisarne, je bilo objokanih in pod stresom. Dekleta smo se dogovarjale, da hodimo skupaj domov ob 16. uri, da nam ne bi kaj naredil. Govorile so mi zgodbe, mnogim je storil marsikaj.«

Posilil naj bi jo 10. avgusta, dva dni pozneje je dogodek prijavila policiji. K temu jo je nagovorila osebna zdravnica, h kateri je prišla po potrdilo o bolniški in ki naj bi takoj videla, da je nekaj hudo narobe. »Ko sem prišla s policije, je vedel, da sem bila tam. Kmalu sem dobila njegovo sporočilo, v katerem me je spraševal: 'Kako so tvoji otroci? Ali so O. K.?'« je povedala novinarju Nove TV, ki je z njo govoril po prijavi na policijo, ter dodala, da ji je prek posrednika ponujal tudi 80.000 evrov za molk.

Da se je obrnila na novinarje, je bil njen zadnji izhod, saj policija ni ukrepala, dokler se na televiziji ni pojavil napovednik oddaje Preverjeno z njeno zgodbo. Do tedaj je policija stopila v stik s Škarom le prek tajništva avtokluba, ko so mu sporočili, naj se oglasi na policiji. Ko je domnevno posilstvo zaradi oddaje prišlo v javnost, pa so Škara, medtem ko se je vračal iz Bosne in Hercegovine (kamor je odšel isti dan, ko je bilo prijavljeno posilstvo), aretirali na mejnem prehodu ob vstopu v Hrvaško.

Najel izganjalca hudiča

Sodišče je Škaru odredilo 30 dni preiskovalnega zapora zaradi nevarnosti, da bi vplival na priče ali ponovil dejanje, ta pa se poskuša otresti krivde tudi s svojo spletno stranjo, kjer je poln samega sebe. Na spletni strani damirskaro.com, kjer se podpisuje kot dr. sc. Damir Škaro, se hvali, kot je opazil portal Telegram, s športnimi in poslovnimi dosežki, dobrodelnim delom ter svojimi poznanstvi. Poudarja tudi svoj prispevek v domovinski vojni, v kateri je sodeloval kot športnik, ki je »hrvaškim braniteljem v prvi bojni liniji ponujal moralno podporo«. Objavlja fotografije, na katerih je s hrvaško predsednico Kolindo Grabar - Kitarović in drugimi znanimi obrazi. Predsednica je obtožbe komentirala z izjavo »da obsoja spolno in vse druge vrste nasilja«, premier Andrej Plenković pa je napovedal razmislek o njegovem članstvu v HDZ.

Najzanimivejša od vseh informacij pa je ta, da je v Avtoklub Siget, kjer morajo delavci enkrat na mesec hoditi k maši, poklical duhovnika Smiljana Kožula. Znani hrvaški eksorcist ali izganjalec hudiča in borec proti zlim urokom je blagoslovil klub, tudi zato, da bi, kot piše Škaro, »spoštovali drug drugega, bili korektni in vzorni člani naše družbe, ki je v veliki krizi«.