Nicki Minaj je svoj debitanstki album Pink Friday izdala leta 2010, zaradi uspešnic, kot so Super Bass, Starships in Anaconda, pa velja za eno najuspešnejših raperk na svetu. To dokazuje tudi njeno mesto v Guinnessovi knjigi rekordov, kamor se je leta 2017 uvrstila kot izvajalka z največ skladbami na Billboardovi lestvici Vročih 100. Kljub temu nekateri njeno upokojitev povezujejo z vedno slabšo prodajo albumov in vstopnic, med drugim njen četrti album Queen ni prišel med najbolje prodajane oziroma poslušane albume lanskega leta.

Nicki Minaj je prav tako odpovedala del turneje po Severni Ameriki, na kateri je nastopala z raperjem Futurom, rekoč, da nima dovolj časa za vaje in tako ne more zagotoviti dovolj kakovostnega šova. Seveda so se ob tem razširile govorice, da je za odpoved dela turneje kriva slaba prodaja vstopnic.

Da z najavo o upokojitvi vseeno morda ne misli resno, priča dejstvo, da je junija izdala nov singel in da naj bi pripravljala nov album, nekateri pa predvidevajo, da se je morda v vmesnem času že poročila in da je kariero, za katero je ves čas govorila, da bo imela omejen rok trajanja, dejansko že končala.