Hokejisti Olimpije in Jesenic se bodo nocoj ob 20. uri v finalu slovenskega pokala udarili za prvo lovoriko v novi sezoni. Ljubljančani bodo na kranjskem ledu branili pokalni naslov, potem ko so pred letom dni na istem prizorišču ugnali večnega tekmeca z golom razlike.

Najboljša slovenska hokejska kluba sta si po pričakovanjih zagotovila vstopnico za finale pokala, saj je razlika v primerjavi z drugimi domačimi kolektivi še vedno ogromna. Jeseničani so se brez težav sprehodili do zadnje stopničke, potem ko so se v četrtfinalu poigrali z Mariborom (20:0), v polfinalu pa so bili s 6:1 boljši od zaloške Slavije. Olimpija je v četrtfinalu zavezala kravato mlademu jeseniškemu moštvu (6:0), dan kasneje pa jo je namučil kranjski Triglav. Ljubljančani so skoraj do konca trepetali za zmago s 4:2.

Olimpija in Jesenice so se za ogrevanje pred dolgo zimo pomerile že pred dvema tednoma na pripravljalnem turnirju na Bledu, kjer so tivolski hokejisti izkoristili kakovostnejšo zasedbo in vpisali zmago s 4:1. Bo na majhnem igrišču tokrat drugače? Ljubljančani so nesporni favoriti, saj so ohranili šampionsko zasedbo iz minule zime, ko so osvojili trojno krono. Na Jesenicah so poleti znova ugibali o usodi kluba, ki je močno spremenil in pomladil igralski kader. Vodenje moštva so zaupali Mitji Šivicu, ki je zadnjih dvanajst let kot igralec in trener nabiral izkušnje v francoski ligi. Nocoj bo v Kranju dočakal prvi uradni derbi z Olimpijo na trenerski klopi.