Kristen Stewart je nadarjena ameriška igralka iz Kalifornije, ki je zaslovela z glavno vlogo v priljubljeni najstniški seriji filmov Somrak (2008–2012). Kljub svetovnemu zvezdniškemu statusu se je v zadnjem obdobju osredotočila na resne igralske podvige, pri tem pa sodelovala s francoskim režiserjem Oliverjem Assayasom. Najprej z odlično dramo o igralskem poklicu Oblaki nad Sils Mario (2014), za stransko vlogo je kot prva Američanka prejela prestižnega cezarja, dve leti pozneje pa še v psihološki drami Osebna stilistka (2016). Z akcijsko komedijo Charliejevi angelčki (2019) se po obdobju nastopanja v neodvisnih filmih letos vrača v komercialne hollywoodske vode.

V preteklosti je 29-letna igralka že dejala, da jo zanimajo vloge v največjem in najbolj dobičkonosnem filmskemu vesolju, ki ga gradi Marvel, sedaj pa je navrgla morebiten razlog, zakaj do tega še ni prišlo. Stewartova ni imenovala nikogar specifično, a je v pogovoru za newyorško revijo Harper's Bazaar razkrila, kaj bi morala storiti, da bi imela več možnosti biti izbrana.

»Zelo jasno mi je bilo povedano, da naj si naredim uslugo in v javnosti svojo partnerko ne držim za roko, saj bom tako lažje dobila vlogo v Marvelovem filmu. S takšnimi ljudmi ne želim sodelovati.« Igralko moti, da želijo ljudje njeni spolni usmerjenosti dati oznako in to zavrača, o pomanjkanju raznolikosti Marvelove produkcije pa je bilo v medijih že veliko govora. Napovedi nekaterih filmov kažejo, da bi se to lahko počasi začelo spreminjati.