Govorice so postale resničnost. Najboljši alpski smučar na svetu Marcel Hirscher (na fotografiji) je namreč danes zvečer v neposrednem televizijskem prenosu oznanil, da končuje športno pot. Čeprav je svoje obveznosti vselej opravljal profesionalno, je bilo mogoče ob koncu lanske sezone na njegovem obrazu opaziti, da alpsko smučanje ni več njegova edina življenjska prioriteta.

Marcel Hirscher je v zadnjih sezonah kraljeval v svetovnem pokalu. Osvojil je osem zaporednih velikih kristalnih globusov. Njegovo neverjetno statistiko dopolnjujejo naslednje številke: dvakrat je bil olimpijski prvak, sedemkrat svetovni, v svetovnem pokalu je dosegel 67 zmag, po šest malih kristalnih globusov pa je osvojil kot najboljši v slalomskem in veleslalomskem seštevku. Izjemno kariero Marcela Hirscherja so lahko od blizu spremljali tudi slovenski ljubitelji alpskega smučanja, saj je Salzburžan v Kranjski Gori dobil šest tekem svetovnega pokala, bil petkrat drugi in štirikrat tretji. V svetovnem pokalu je nastopil na 245 tekmah, od tega je bil kar 138-krat na zmagovalnih stopničkah.

»Dokončno sem se odločil pred dvema tednoma. Bila sta zelo turbulentna, a odločitve nisem spreminjal. Večkrat v preteklosti sem bil tik pred tem, da končam športno pot, a sem vselej našel motivacijo. Tokrat ne. Konec je obdobja, ki me je zaznamovalo!« je sporočil nekdanji avstrijski smučarski as Marcel Hirscher.