Eden od aktivistov bo moral v ječo za tri leta, ker je med protestom dva policista poškropil v obraz s sprejem za samoobrambo, poročanje ruske tiskovne agencije Interfax povzema nemška dpa. Drugega demonstranta, ki naj bi porinil policista, so obsodili na dve leti zapora.

Bloger, ki je po spletu pozival k smrti otrok policistov, je bil obsojen na petletno zaporno kazen. Med procesom proti njemu se je sicer branil, da so njegove izjave iztrgali iz konteksta.

Preiskovalni odbor je zaradi pomanjkanja dokazov umaknil pet obtožnic.

Protesti za pravične volitve so se v Moskvi začeli poleti, potem ko moskovske volilne oblasti na kandidatno listo za lokalne volitve, ki bodo to nedeljo, niso uvrstile 57 kandidatov.

Protesti v zadnjih tednih so najbolj množični v Rusiji od vrnitve ruskega predsednika Vladimirja Putina v Kremelj leta 2012. Policija je na protestih v več kot mesecu dni prijela najmanj 3000 ljudi, od tega 1400 na protestih konec julija. Zahodne države Moskvo kritizirajo zaradi prekomerne uporabe sile proti mirnim protestnikom, potem ko so policisti proti njim uporabili tudi gumijevke.