Na tridnevno srečanje bodo prišli vodje sodniških organizacij iz Japonske, Finske, Turčije, Kazahstana, Francije, Nemčije, Norveške, Kanade, Avstrije, Italije, Švice, Češke, Slovaške, Poljske, Estonije, Južne Koreje, Rusije, ZDA, Romunije in Slovenije.

Na srečanju bo tudi direktor svetovnega pokala Walter Hofer, ki bo v Logarski dolini predstavil svojega naslednika Italijana Sandra Pertileja. »Zelo smo počaščeni, da bo letošnje srečanje sodniške organizacije gostilo Ljubno. Ogromno zaslug za to ima naš član Janez Bukovnik. Hkrati je to tudi priznanje za vse ljubenske delavce, da so tekme Fisa na Ljubnem vedno dobro organizirane,« je povedal Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno. Gosti si bodo ogledali tudi skakalnice na Ljubnem, prav tako pa tudi druge znamenitosti Ljubnega in Solčavskega, je še dejal Pintar.

Glavni del srečanja bo namenjen delu, saj bodo pri nas odločali o pomembnih zadevah, kot so na primer določitev tehničnih delegatov, njihovih pomočnikov in sodnikov na naslednjih zimskih olimpijskih igrah (Peking 2022), svetovnih prvenstvih (Planica, Oberstdof) in v svetovnem pokalu. Govorili pa bodo tudi o spremembah pravil na tekmovanjih.

Organizacija takšnega srečanja je za ljubenske smučarsko skakalne delavce seveda zelo veliko priznanje, menijo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS), saj takšno priložnost dobijo le redka središča. Lani je bilo takšno srečanje v Benetkah.