Zastoji in povečan promet je na zahodni ljubljanski obvoznici na odseku od Brda do Brezovice, kot tudi z južne ljubljanske obvoznice od priključka Ljubljana Rudnik do Brezovice.

Promet je na več odsekih upočasnjen tudi naprej po primorski avtocesti od Brezovice proti Postojni. Gost promet z zastoji je prav tako na cesti od Izole proti Strunjanu.

Na štajerski avtocesti v smeri proti Avstriji je pred Šentiljem kolona vozil dolga približno tri kilometre.

V še daljši koloni vozniki stojijo na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji. Kolona je tam dolga približno devet kilometrov in sega do priključka Jesenice vzhod/Lipce, predor pa zaradi varnosti občasno zapirajo v obe smeri. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo, naj avtocesto zapustijo že na izvozu Lesce.

Vozniki osebnih vozil morajo na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v Slovenijo čakati več kot dve uri. Od ene do dve uri čakajo tudi tisti, ki so za pot s Hrvaške v Slovenijo in morebiti naprej proti Evropi izbrali mejne prehode Sečovlje, Dragonja in Starod. Z mejnega prehoda Jelšane poročajo o približno 30-minutnem čakanju. Nekaj manj časa traja prestop meje v obratni smeri, namreč od pol do ene ure.

Razsut tovor ovira promet na dolenjski avtocesti pred Grosupljem proti Novem mestu.

Zaradi gašenja požara je na regionalni cesti Ajdovščina - Col promet urejen izmenično enosmerno.