Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, poseben prometni režim v času blejskega strateškega foruma ni predviden, bo pa zaradi varovanih kolon s policijskim spremstvom občasno povečan promet, in sicer v ponedeljek od ljubljanskega letališča do Bleda, v torek pa v obratni smeri.

Glede na to, da je omenjena cestna povezava tudi sicer zelo obremenjena in da na velikem odseku gorenjske avtoceste od Kranja do Brezij potekajo gradbena dela s preusmeritvijo prometa, policija vse udeležence v cestnem prometu poziva, naj upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod.

Na cesti v in zunaj naselja to storijo z ustavitvijo zunaj ceste, na avtocesti pa se pomaknejo na skrajni desni rob voznega pasu. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdeče-modro lučjo. Taka vozila je tudi prepovedano prehitevati in se jim priključiti.