Končno smo le dočakali konec šolskih počitnic in s tem še zadnje doze zvezdniškega opisovanja čudovitih in manj prijetnih poletnih dogodivščin. Pa še požari v amazonskem pragozdu so se širili, a vseeno ne tako hitro kot družabne medijske objave zaskrbljenih, žalostnih in ogorčenih svetovnih in slovenskih zvezd, ki jim ni vseeno, da gorijo pljuča sveta.

Tino Maze in Luko Dončića skrbijo požari

Med prvimi Slovenci, ki sta se takoj po Leonardu di Capriu, Christianu Ronaldu in Madonni oglasila svojim sledilcem, kot so ugotovili v spletni različici športnega časopisa Ekipa SN, sta bila naša športna superzvezdnika Tina Maze in Luka Dončić. Tina je goreča pljuča sveta pospremila z žalostjo, Luka pa se je po poročanju Ekipe SN pridružil ogorčeni iniciativi, ki opozarja na dogajanje v amazonskem pragozdu.

Po poročanju revije Zvezde Lady je bil v preteklih dneh žalosten tudi Luka Basi, koroški pevec, ki ima dalmatinsko dušo in slovensko srce, kot se je sam opisal javnosti. Le da Luka ni trpel zaradi gozdnih požarov v Južni Ameriki, temveč zaradi izčrpanosti. Kot se je izpovedal revijalnemu tisku, je tik pred napovedanim prvim koncertom na turneji po Istri in Sloveniji dobil tako visoko temperaturo, da je pristal na celonočnem opazovanju na urgenci in ko je izvedel, da ne bo zmogel nastopiti ter da bo koncert odpovedan, so se mu ulile solze, ker mu oboževalci tako veliko pomenijo. No, naslednji dan je z zadnjimi močmi le uspel stopiti na oder, vendar je po zaključku koncerta spet pristal na urgenci, s tem da so mu zdravniki zabičali, da mora en teden mirovati in ga prenehati lomiti naokrog. Nasvet je, kot se je pohvalil, upošteval in zdaj pospešeno skrbi za svoje zdravje, saj redno pije čaj z limono in ingverjem, da bo kmalu spet nared za vse glasbene napore.

Tudi najlepši in najbolj priljubljeni slovenski raper, Challe Salle, kot so mu polaskali v časopisu Svet 24, težko prenaša napore. A le med potovanjem. Zadnje avgustovske dni se slovenski glasbeni zvezdnik sprošča v Egiptu, zaljubljen v glasbo ustvarja tudi na plaži in se na veliko ukvarja s športnimi aktivnostmi. Težave ima le med prevozi do rajskih destinacij. »Slabo prenašam dolga potovanja, ker sem malo hiperaktiven. Z avtom se ne morem voziti več kot štiri ali pet ur, letim pa lahko največ štiri ure. Zato mi pravijo, da bo najbolje, če za daljše destinacije s seboj vzamem uspavalne tablete,« je razglasil Challe Salle.

Nika Zorjan je naHrvaškem prava zvezda

S počitniškimi težavami se je one dni ob morju ukvarjal še en priljubljeni koroški pevec Fredi Miler. Reviji Nova je potožil, da je bil na dopustu osem dni, a ni imel nobenega miru. Večina počitnikarjev v okolici Zadra, kjer je kanil preživeti miren teden, je bilo namreč iz Slovenije, zato so ga na veliko ogovarjali, se z njim hoteli fotografirati in ga naprošali za avtograme. Fredi je mislil, da se bo v zadrskem zakotju malo skril, a na koncu se je zgodilo, da kot je razložil, se je ves čas »samo fotografiral, podpisoval in pogovarjal«, tako da celo razmišlja, če se ne bi raje prihodnje leto na počitnice odpravil kam v tujino.

Miran Ališič se za razliko do Fredija zaradi oboževalcev letos ni znašel v težavah. Kot so zapisali v reviji Zvezde Lady, mu le ti niso povzročali takšnih preglavic kot Frediju, čeprav je dopustoval na Krku, kjer letuje prav tako ogromno Slovencev, ki so ga ves čas ustavljali, se želeli z njim fotografirati in klepetati, kar jim je z veseljem ustregel. Ima pa več težav z občudovalci Nika Zorjan. Pravzaprav samo z enim, ki ji, kot je povedala za oddajo Poligraf na portalu Joomboos.24sata.hr, kar so povzeli na portalu Njena.si, pošilja neke kristalčke in zloženke posameznih besed, kar se ji zdi malce srhljivo. Je pa Nika, ki je postala na Hrvaškem prava zvezda, priznala, da tudi sama sem pa tja pošlje kakšno nenavadno sporočilo, in sicer v obliki seksi fotografije. »Ne počnem tega pogosto, ni pa šlo za gole fotografije,« je razkrila Nika. Le tega ni hotela obelodaniti, kdo je srečnež, ki ga zasipava s takšnimi pozornostmi.

Še bolj srhljivo prigodo so v svet šokantnih novic izstrelili v Slovenskih novicah. Pevki Katji Ajser, ki nastopa pod umetniškim imenom Kataya, je pred dnevi, medtem ko se je brezskrbno sprehajala po mestu, izza vogala pridrvel motorist s tako hitrostjo, da se je pevka prestrašila in zavpila za njim. »Nato se je obrnil, pripeljal nazaj in mi zabrusil, da prihodnjič ne bo zaviral in ustavljal ter naj se ga pazim,« je opisala svojo grozljivo izkušnjo. »Grozil mi je, ker sem se ustrašila, ker ni vozil, kot bi moral. Ta svet je bolan. Živim v svetu, kjer se do žensk in ljudi obnaša, kot se. In se jim grozi s smrtjo,« je še pretresena povedala Slovenskim novicam.

Tanja Žagar je zažigala, Jolanda Čeplak bo na državnem

Če smo že začeli s požari, pa še končajmo z njimi, saj je gorelo, metaforično sicer, tudi v Arboretumu v Volčjem Potoku, kjer je imela piknik stranka LMŠ. Za popestritev politične veselice je namreč poskrbela Tanja Žagar, ki je po poročanju portala Topnews.si zažigala s svojimi hiti, tako da so udeležencem ob vročem sobotnem dnevu delili zastonj sladoled z velikega avtomata, ki je spominjal na čase vaše in naše mladosti, kot so zapisali, prav tako pa so si povabljenci lahko postregli s hladnim pivom, iz kar štirih pip starega volkswagnovega kombija, ter seveda z jedmi z žara.

Z ognjem se igrajo še Sestre, nagajiv trio, ki se ga spomnimo iz časov Evrovizijske popevke. V reviji Suzy so se posvetili trem kraljicam preobleke, kot so jih poimenovali, ki so smuknile v elegantne kreacije Alana Hranitelja in se povsem nenapovedano kot presenečenje večera pojavile na sarajevskem filmskem festivalu. Na pobudo režiserja in igralca Dragana Bjelogrlića so posnele naslovno pesem za drugo sezono serije Sence nad Balkanom in se za sarajevski šov »obule v pete, si zavezale korzete, se pokrile z barvnimi peresci in zablestele v značilnem sestrskem sijaju«, so njihov povratek na sceno opisali v Suzy. Vrača pa se tudi Jolanda Čeplak. V taisti reviji so postregli z novico, da se nekdanja atletinja, ki zadnja leta svoje tekmovalne izkušnje deli z mladimi atletskimi silami v Celju, po njihovih informacijah pri svojih skoraj 43 letih naravnost žari in je v dobri kondiciji. Celo tako dobri, da je napovedala, da bo nastopila na državnem prvenstvu 2020.