Nekdanji Trumpov sodelavec, ki je znan tudi po tem, da je takrat, ko je dobil odpoved, iz Bele hiše ukradel manjši hladilnik, je že ujezil številne svoje prihodnje sodelavce, med njimi tudi voditelja oddaje Toma Bergerona. Ta je kmalu po razkritju, da se bo Spicer pridružil tekmovalcem, na twitter zapisal, da je na sestanku s producenti pred časom predlagal, da je v trenutnem napetem političnem ozračju v ZDA morda bolje, da se oddaja od tega poskusi oddaljiti, predvsem tako, da med svoje tekmovalce ne vabi oseb, ki so povezane s političnimi strankami.

Bergeron, ki oddajo vodi od leta 2005, sicer ni eksplicitno omenil Spicerja, se je pa na ta način oddaljil od odločitev producentov, ki so se kljub njegovim nasvetom odločili, da uberejo drugačno pot pri izbiri tekmovalcev. Svoj zapis je sklenil optimistično – dejal je, da upa, da se bodo septembra gledalci in gledalke vendarle zabavali ob gledanju karizmatičnih profesionalnih plesalk in plesalcev, nepredvidljive žirije in kičastega šarma, ki že 14 let zaznamuje oddaje Ples z zvezdami.

Nezadovoljstvu Bergerona so se na spletu pridružili številni drugi uporabniki twitterja, nekateri so pozvali k bojkotu oddaje in televizijske mreže ABC, ki naj bi s tem ponujala javni prostor zagovornikom lažnih novic.

Spicerju se bodo v oddaji pridružili še nekdanji košarkar in bivši mož Khloe KardashianLamar Odom, manekenka in igralka Christie Brinkley ter zvezdnik serije Simpatije James Van Der Beek.