Po poročanju Slovenskih novic je družina Nuše Derenda poletne dopuste nekoč preživljala v klasičnem slogu, potem pa so neko poletje dopustovali s prijatelji, ki imajo jadrnico, in od takrat ohranjajo to pomorsko tradicijo. Letos so jih vetrovi odnesli vse do Črne gore, a kot je povedala Nuša Derenda, ne gre samo za počitniško lenarjenje, ker je treba biti na morju vedno pazljiv. »Enkrat smo imeli slabo izkušnjo z jugom, ko smo se prepozno skrili za otoke. Morali smo na hitro obrniti jadrnico in kakšno uro pluti proti visokim valovom. Ta izkušnja nas je naučila, da moraš imeti strahospoštovanje do morja,« je o morskih dogodivščinah razglabljala Derendova in dodala, da na ladjici velja tradicionalna delitev kuhinjskih del. Ženske kuhajo za štedilnikom, moški pečejo na žaru.

Nušina profesionalna kolegica Alenka Godec ima raje kot pogon na veter veter v laseh. Kraljica slovenske zabavne glasbe, kot so jo poimenovali v reviji Suzy, si je skupaj z možem privoščila motoristični izlet v Istro, od koder se je nasmejana javila iz Buj. S fotografijo svojega jeklenega lepotca izpred luksuznega hotela Laurus Residence, namenjenega predvsem parom, ki si znajo vzeti čas zase. Zaprisežen motorist je tudi zimzeleni Jurij Souček, dedek brez primere, kot so ga naslovili v reviji Zvezde Lady, ki pridno nabira motokilometrino na otočku Olibu, kjer imata skupaj z ženo, operno pevko Mileno Morača, počitniško hiško. Kot piše v Zvezdah Lady, Souček pozna otok kot lasten žep, odkar pa ima še vnukinjo Lejlo, tudi njo rad posede na motor in jo pelje na sladoled ali ji kaže skrite otoške kotičke, in to kar brez čelade, kar ni, kot so zapisali v reviji, čisto v skladu s prometnimi predpisi. Vendar so ga vzeli v bran, ker se po njihovih informacijah vozita čisto počasi in previdno.

Še en znamenit igralec se je poleti vozil po hrvaških cestah. Sebastian Cavazza, večni šarmer in lomilec ženskih src, kot so ga opisali v reviji Nova. Skupaj s punco Ajdo Smrekar sta jo mahnila v Dalmacijo, in to kar brez kopalk. »Sem nudist in pri tem neizmerno uživam. Ne maram sicer nudističnih plaž in gneče, zato se raje zatečeva na kakšen osamljen in skrit kotiček ob morju,« je povedal Sebastian Cavazza. Nikakor pa ni hotel izdati, kje so tisti skriti kotički, ker, kot je povedal, »si ne želim, da bi me po Jadranu lovil kakšen paparac ali drugi radovedneži«.

Helena Blagne in Damjan Murko rada bereta knjige

Tudi za čisto pravo literaturo marsikdo najde več časa pod kakšnim borovcem ob morju ali v senci kakšnega gorskega hrasta. Na portalu Njena.si so vzeli pod drobnogled bralne navade Helene Blagne. »Slovenska glasbena diva je čisto po resnici v prvi vrsti predvsem ženska. Te pa rade berejo, zato ni presenetljivo, da se ta aktivnost najde tudi na Heleninem dnevnem redu,« so zapisali in povzeli zapis z ene izmed družabnih platform, kjer je Blagnetova razkrila, da je branje pri njej kar pogosto. »Vsaj dvakrat tedensko je pri nas obvezno branje. Brez TV in brez telefončkov! Knjige… kot sanje, ki jih držiš v rokah,« je bralno navdahnjena zapisala Helena. V reviji Nova pa so zapisali, da strokovnjaki pravijo, da je branje zelo pomembno, ne samo zaradi izobraževanja, temveč celo za premagovanje stresa. Zato ni nenavadno, da tudi Damjan Murko rad poseže po dobri knjigi. Kot je povedal, rad prebira knjige, ki imajo težo, pa naj gre za malce težke teme ali lahkotno humorne. Trenutno prebira knjigo Diagnoza blondinke pisateljice Karoline Vrtačnik.

Kaj trenutno bere nekdanja atletinja Britta Bilač, nismo izvedeli, so pa v reviji Lady Zvezde izračunali, da je sredi avgusta minilo četrt stoletja, odkar je atletinja osvojila zlato odličje na evropskem prvenstvu v atletiki. In če je kdo mislil, da se še vedno aktualna slovenska rekorderka v skoku v višino rada ukvarja s športom, se je zmotil. Odkar je zaključila športno kariero in se predala računovodstvu in prevajanju, se ji s športom ne ljubi več ukvarjati, ampak raje vrtnari in si večkrat zaželi, da bi imela več časa za brkljanje po vrtu. Zaprisežen vrtičkar je tudi prepoznaven obraz nacionalne televizije Zvezdan Martič. Sicer se za razliko od Britte Bilač tudi rad športno udejstvuje, a njegova največja strast so vrtnarjenje, priprava ozimnice in kuhanje. Na vrtu mu uspeva vse, od krompirja, paradižnika do vseh vrst jagodičevja in sadnega drevja. Le korenja mu ne uspe pridelati, kot je razložil za revijo Lady Zvezde. »Sive lase mi dela plevel, najbolj pa sem razočaran nad korenjem. Ne boste verjeli, čisto navadnim korenjem. Veliko sem premišljeval in prišel do ugotovitve, da korenje ne mara naše zemlje,« je povedal Martič.

Za Vida Valiča je seks zdravilen, Andrej Stare se počuti kot sokol

Eni zdrav duh v zdravem telesu vzdržujejo na vrtu med puljenjem plevela in obiranjem pridelkov, drugi pa s posteljnimi aktivnostmi. V reviji Nova so izvedli anketo o zdravilni moči seksa in za mnenje seveda povprašali kar nekaj znanih Slovenk in Slovencev. A žal nobena od poklicanih zvezdnic ni hotela podati svojega pogleda na tovrstno tematsko vprašanje, zato so se tvorci ankete javno vprašali, »ali znane Slovenke sploh kaj seksajo«. So pa bili o zdravilni moči seksa z besedami bolj radodarni znani Slovenci. Igralec Vid Valič je razkril, da ve, da je seks zdravilen, saj je s tovrstno aktivnostjo premagal že marsikatero bolezen, čemur je pritrdil radijski voditelj Klemen Bunderla. »Pri senenem nahodu je to skoraj edino, kar mi odpre nos. Ne vem, zakaj točno, mogoče zaradi adrenalina in vseh hormonov, ampak preverjeno deluje,« je recept proti senenemu nahodu obelodanil Bunderla.

Zdrav kot dren je tudi slovenska pevska legenda Lado Leskovar, čeprav ni povedal, ali je to zaradi seksa. Se je pa za revijo Zvezde Lady pohvalil, da je bil pred kratkim na zdravniškem pregledu, »kjer so ugotovili, da sem bolj zdrav kot večina petdesetletnikov«. Leskovar je aprila praznoval 77. rojstni dan. Kot mladenič se počuti tudi Andrej Stare, ki je letos praznoval 40. obletnico dela na RTV Slovenija v vlogi športnega komentatorja. V reviji Story je izrekel, da se počuti kot sokol, čeprav ni več najmlajši.