Zaradi dežja so tretji tekmovalni dan OP ZDA v tenisu odigrali zgolj dvoboje na stadionih Arthurja Asheja in Louisa Armstronga, ki imata pomično streho. Druge tekme so prestavili, zato imajo organizatorji pester tekmovalni spored. Dvoboji na enih največjih stadionov na svetu so rezervirani za najboljše na svetu, ki so svoje delo opravili po pričakovanjih. Švicar Roger Federer in Američanka Serena Williams sta proti Bošnjaku Damirju Džumhurju in Američanki Caty McNally presenetljivo izgubila uvodni niz, a njuna zmaga ni bila ogrožena niti za trenutek. Srb Novak Đoković, Avstralka Asleigh Barty in Čehinja Karolina Pliškova pa so svoje delo opravili z odliko.

Čeprav je Novak Đoković ugnal Juana Ignacia Londera v treh nizih, je imel vse prej kot lahko delo. Argentinčev forhend je dolgo časa deloval odlično, Đoković pa je imel težave z začetnim udarcem. Londero je prvi odvzel servis številki 1 svetovnega tenisa, ki se je reševal s svojo največjo odliko – vračanjem začetnih udarcev. Đoković je vendarle dobil prvi niz, v drugem pa že zaostajal z 0:3. V nadaljevanju je dobil pet iger zapored, a ni izkoristil svojega servisa za vodstvo z 2:0 v nizih, temveč je to storil šele v podaljšani igri. V tretjem nizu je Londero popustil. Đokovićevi navijači so težje dihali, ker je Srb dvakrat zahteval medicinski odmor. »Imam težave z levo ramo. Zato si želim, da bi bile točke čim krajše,« je pojasnil Novak Đoković.

»Pred dvobojem z Džumhurjem sem storil vse tako kot vedno. Dobro sem se ogrel, se dobro počutil, bil samozavesten. V dvoboj pa sem vstopil slabo. Ko sem izgubil prvi niz, nisem zganjal panike, saj sem se večkrat znašel v podobnem položaju. Ne glede na izkušnje nikoli ne veš, kaj te čaka na terenu. Pomembno pa je, kako se odzoveš na nepredvidljive stvari,« je pojasnil Roger Federer. »Nič me ni presenetilo v prvih dveh dvobojih. Tako Nagal kot Džumhur sta se name dobro pripravila ter me prisilila, da sem naredil več napak, kot bi si jih želel,« odgovarja Federer, petkratni zmagovalec OP ZDA. Njegova zadnja zmaga v New Yorku nosi že enajstletno brado. Pet zmag je Švicar dosegel zaporedoma med letoma 2004 in 2008, ko je bil po vrsti v finalih boljši od Avstralca Lleytona Hewitta, Američanov Andreja Agassija in Andyja Roddicka, Nova Đokovića in Škota Andyja Murrayja. Šesto zaporedno zmago mu je pred desetimi leti v nepozabnem finalu preprečil Argentinec Juan Martin del Potro, odtlej pa je bil v finalu le še pred štirimi leti, ko ga je spravil na kolena Novak Đoković.

Kot je na turnirjih, na katerih se pojavi, običaj, je tudi v New Yorku v središču pozornosti Nick Kyrgios. Avstralec je bil za incidente, ki jih je storil na turnirju v Cincinnatiju, kaznovan z več kot 100.000 evri kazni. To je deset odstotkov zaslužka v letošnjem letu. Kyrgiosu grozi suspenz. Temperamentnemu Avstralcu so očitali kar pet kršitev. Spomnimo, da je Kyrgios v dvoboju proti Rusu Karimu Hačanovu žalil sodnika Fergusa Murphyja, mu očital, da je najslabši sodnik, da je brez dovoljenja odšel z igrišča ter v garderobi razbil dva loparja… O Kyrgiosu se dviga prah tudi med teniškimi strokovnjaki, ki so v večini enotnega mnenja, da so njegove izjave žaljive, nešportno obnašanje pa nesprejemljivo. Kljub temu ima Avstralec tudi veliko podpornikov, njegovi dvoboji pa so praviloma zelo dobro obiskani. Bržčas tudi zato, ker so zelo nepredvidljivi.