Če bi teniška igralka Tamara Zidanšek v prvem krogu odprtega prvenstva ZDA v prvem nizu premagala Hrvatico Petro Martić, tako kot jo je v drugem, s silovito in natančno igro, bi se dvoboj končal v njeno korist. Tako pa je Slovenka pri ena proti ena morala v tretji niz, za katerega po okrevanju zaradi poškodbe kolena še ni imela dovolj moči, čeprav nasprotnica sploh ni blestela. Martićeva se je po dvoboju izjemno veselila zmage.

V prvem nizu se je Zidanškova ves čas trudila ujeti svoj izjemno prodoren udarec, paralelni bekend. Usodna je bila deveta igra, ko je izgubila servis in nato še uvodni niz s 6:4. V drugem nizu je sprva kazalo, da bo zgolj odvzem servisa Hrvatici zadoščal za končno zmago, ko se je Slovenki nenadoma odprlo. Uspel ji je celo dvojni odvzem servisa in drugi niz je dobila s 6:4. V tretjem nizu se je Zidanškova borila do zadnje točke, toda Martićeva je modro čakala na napake utrujene nasprotnice. Končalo se je s 6:1.

Po dvoboju je Tamara Zidanšek povedala: »Težko je igrati proti igralki, ki tako izjemno servira. V prvem nizu mi ni pustila blizu, v drugem mi je šlo odlično in sem jo povsem nadigrala. V tretjem nizu sem na začetku malo padla, potem pa ni bilo več časa, da bi napako popravila. Vesela sem, da me koleno ne boli več in da na poškodbo med igro nisem niti pomislila.«

Trener Slovenke Zoran Krajnc je bil kljub porazu svoje varovanke zadovoljen, obenem pa se je spomnil, da je Tamara na istem igrišču (številka 4) prvič nastopila že na OP ZDA leta 2014 na mladinskem grand slamu in v prvem kolu povsem zdelana zaradi treme gladko izgubila proti kitajski nasprotnici, ki je ni več v tenisu. Trema je zdaj že preteklost, misli Tamare Zidanšek so že pri kitajski turneji, na katero se v začetku septembra odpravlja prvič, in tudi pri prihodnji sezoni, ko se bo ekipa, ki z njo potuje po turnirjih, okrepila še s kondicijskim trenerjem.