Goulardova ima evropske izkušnje ter je sposobna odigrati pomembno vlogo v komisiji Ursule von der Leyen, so po poročanju francoske tiskovne agencije sporočili iz Elizejske palače.

54-letna Goulardova je bila v preteklosti svetovalka predsednika Evropske komisije Romana Prodija, med letoma 2009 in 2017 pa je bila evropska poslanka v vrstah liberalcev. V tem času je bila parlamentarna poročevalka za več ekonomskih dosjejev, vseskozi je bila odločna zagovornica francosko-nemškega sodelovanja, je pa tudi ena redkih francoskih politikov, ki govorijo italijansko in nemško.

V predsedniški kampanji leta 2017 je bila Macronova svetovalka za evropske zadeve.

Leta 2017 je Macron Goulardovo imenoval za obrambno ministrico, a je že po enem mesecu odstopila zaradi preiskave o nepravilnosti glede zaposlovanja asistentov v času, ko je bila evropska poslanka.

Kot piše spletni portal Politico, je teh sumov še niso oprali, zato mnogi ocenjujejo, da utegne imeti težave na zaslišanju v Evropskem parlamentu.

Dosedanji francoski evropski komisar je Pierre Moscovici, ki je pristojen za ekonomske in finančne zadeve. Ekonomski resor si Francija želi tudi za Goulardovo.