Cilj dogodka, ki v gorenjski biser vsako leto privabi številna znana imena iz sveta športa, gospodarstva in zabave, bo tudi letos zbrati humanitarna sredstva za ljudi v stiski. Partner glavnih organizatorjev – ustanovitelja in lastnika Skupine Interblock Joca Pečečnika in kapetana ekipe LA Kings Anžeta Kopitarja – bo poleg udeležencev turnirja Rdeča žoga. Omenjena ustanova izvaja številne dobrodelne dejavnosti z namenom pomagati socialno ogroženim družinam in skrbi za aktivno vključevanje posameznikov v delovno dejavnost, njen namen pa je vrniti dostojanstvo in ugled revnim družinam. S ponovnim občutenjem odgovornosti in vrednosti v življenju se poveča tudi blaginja mladih športnikov in športnih invalidov, pravijo predstavniki ustanove.

»Letos bodo svoje predmete na dražbi podarili Anže Kopitar (dres, fotografiranje za uporabo storitev za obdobje enega leta), Mike Tyson (boksarske rokavice), Andrew Johnston - Beef (torba za golf), Boštjan Kline (smučarska čelada), Vesna Fabjan (dres), Dejan Zavec (boksarske rokavice) in Domen Prevc (skakalne rokavice),« pojasni Ana M. Kalan iz organizacijske ekipe.

Do zdaj zbrali že 493.767 evrov

Zbrana sredstva, doda sogovornica, bodo tokrat namenili za gradnjo doma za otroke in mladostnike, kjer se bodo lahko izobraževali na različnih področjih. »Omogočili bomo središče v naravi in pripomogli k temu, da vsak posameznik, ki je v najbolj ranljivih letih, dobi pomoč pri usmerjanju k tistemu, v čemer je dober – ali pa si to želi postati. Tako se morda prav ti otroci nekoč prelevijo v naše naslednike, v ljudi, ki bodo tako kot mi pomagali tistim, ki pomoč potrebujejo.«

Na turnirju, ki bo 31. avgusta potekal na golf igrišču Royal Bled, lahko sodeluje vsak, ki zakupi svoj pokroviteljski paket. V minulih osmih letih so organizatorji turnirja skupaj s partnerji zbrali že več kot 493.767 evrov, s katerimi so polepšali vsakdan in poskrbeli za srečnejšo prihodnost številnih pomoči potrebnih. Dobrodelna sredstva bodo letos zbirali pod sloganom Play like a champion, turnirju pa bosta sledila večerna dobrodelna dražba in veselo druženje.