Moštveni kronometer se je za ekipo Jumbo-Visma končal daleč od pričakovanega. Sredi proge se je namreč večina nizozemskega moštva znašla na tleh. Pred enim od zavojem je bilo na cesti nekaj vode, eden od kolesarjev za pri veliki hitrosti zavrl in zgodilo se je neizogibno - zleteli so po tleh. Kar nekaj časa je trajalo, da so se Roglič in kolegi pobrali, uro so na koncu ustavili 40 sekund za kolesarji Astane ter na 18. mestu. Roglič je čez cilj prikolesaril z raztrganim dresom na levem boku ter vidno odrgnino.

Astano in drugouvrščeno ekipo Deceuninck-Quickstep sta na koncu ločili dve sekundi, Sunweb je zaostal pet sekund.

Lopez je v zadnjih metrih kronometra pokazal, kako si želi rdeče majice in kako dobro je pripravljen. Iz Astaninega »vlaka« se je izstrelil v ospredje in kar sam nadaljeval proti ciljni črti, preostanek njegovih kolegov pa je moral hitri pohoditi pedala in ga ujeti.

»Zelo sem vesel. Hvala vsej ekipi, opravili smo dobro delo. Lepo je začeti dirko na takšen način. Ekipa je dobra, to smo vedeli. Sem smo prišli s ciljem zmagati. Smo bolj mirni, ko smo že zmagali takoj na začetku,« je v cilju dejal Lopez, ki sicer sodi v najožji krog favoritov za končno zmago.

Najboljši med Slovenci je bil na koncu Luka Mezgec. Z Mitchelton-Scottom je na devetem mestu zaostal 18 sekund. Bahrain-Merida z Luko Pibernikom ter Domnom Novakom je bila 12., zaostala je 26 sekund.

Najslabše med vsemi se je izšlo ekipi UAE Emirates s Tadejem Pogačarjem, ki je zaostala eno minuto in sedem sekund, osvojila pa 21. mesto. Kot je povedal prvi sprinter ekipe Kolumbijec Fernando Gaviria, so tudi v njegovi ekipi padli na istem mestu kot Jumbo-Visma.

Skupno je prvi Slovenec na 51. mestu Mezgec, na 99. Roglič in na 130. mestu Pogačar. Omenjena trojica je prišla v cilj skupaj z ekipo, zaostala pa sta Pibernik in Novak. Prvi ima po prvem dnevu na 143. mestu 1:30 minute zaostanka, Novak na 171. pa 3:03 minute.