47-letnemu državljanu Slovenije, ki so ga policisti že obravnavali tudi zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog premoženjske kriminalitete, ne pa tudi nasilja, so kmalu po streljanju odvzeli prostost in je v pridržanju. V roku 48 ur ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana, je 47-letnik na pešpoti ob Savi ustrelil 48-letnega moškega, prav tako državljana Slovenije, in mu zadal takšne poškodbe, da je na kraju umrl. Moška naj bi bila bratranca, je poročal spletni portal 24ur.

Umrli je bil v času streljanja skupaj z mladoletno osebo, ki ni bila poškodovana. Po poročanju portala 24ur je bil to eden od njegovih otrok. Mladoletniku so nudili zdravniško psihosocialno pomoč.

Ogled kraja dejanja je vodil dežurni preiskovalni sodnik, prizorišče pa si je ogledala tudi dežurna državna tožilka. Kriminalisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi danes.

Predstavnik za odnose z javnostjo ljubljanske policijske uprave Tomaž Tomaževič je v popoldanski izjavi za medije povedal še, da je 47-letnik ob prijetju sodeloval s policisti, zato jim za aretacijo ni bilo treba uporabiti sile.

Za orožje, ki ga je uporabil, medtem po do zdaj znanih podatkih ni imel dovoljenja za posest.