Primorska vas je kot prvo okrepitev predstavila kmalu po koncu lanske sezone. Ste se hitro dogovorili za sodelovanje?

Ponudba Primorske je prišla že pred koncem lanske sezone. Bila je dobra, a kar je še pomembnejše, gre za ambiciozen klub, ki raste iz leta v leto. Dodaten plus je bil tudi to, da sem se po letu dni tujine lahko znova vrnil domov. O Primorski vsi govorijo z izbranimi besedami. Imamo dobre igralce, odličnega trenerja Jurico Golemca in vrhunske pogoje za delo. Enostavno so bili nemudoma vzpostavljeni vsi pogoji, da za dve sezoni pridem v Koper.

Ste kaj spremljali odlično lansko sezono Primorske?

Bil sem na tekočem in si pogledal kar nekaj njihovih tekem v 2. ligi ABA in državnem prvenstvu. Neverjetno je, kako so celotno sezono držali visoko formo. Pred tem sem v dresu Krke tudi nekajkrat igral proti Primorski, tako da sem dobro vedel, kam prihajam, in sem pripravljen najprej na naporne priprave, nato pa na dobro sezono.

Čaka vas peklenski vstop v ligo ABA z zaporednimi tekmami proti Crveni zvezdi, Partizanu, Budućnosti in Mornarju.

Vsi vemo, za kakšne klube gre. A po drugi strani so to najlepše tekme in priložnost za odmevno presenečenje. Ob dobri pripravi in kančku sreče nam morda uspe vzeti skalp kakšnemu od velikanov v jadranskem prostoru.

V državnem prvenstvu pa je verjetno glavni cilj ubraniti naslov prvaka.

Jasno, a se zavedamo, da ne bo lahko. Predvsem Cedevita Olimpija bo precej težak zalogaj, a sem prepričan, da se bomo lahko enakovredno kosali z njimi.

Drugi del lanske sezone ste preživeli pri Lietkabelisu. Kako ste se znašli v Litvi?

Predvsem je bilo precej mrzlo. Igrali smo dobro, v boju za tretje mesto pa smo imeli nekaj nesreče, saj smo bili na vseh treh tekmah blizu Neptunasu, a vsakokrat izgubili. Osebno sem imel nekaj nihanj, saj sem se ubadal z manjšo poškodbo. A če potegnem črto, je bila to zame pozitivna izkušnja.

Kako močna je litovska liga?

Kar precej. Imajo evroligaškega predstavnika Žalgiris, predstavnika v evropskem pokalu Lietuvos Rytas, lani tudi dva kluba v Fibini ligi prvakov Neptunas in Lietkabelis. Proti dnu lestvice pa kakovost moštev nekoliko pade.

Ste se s klubom kaj pogovarjali o možnosti, da bi podaljšali sodelovanje?

Kot sem omenil, sem se s Primorsko pogovarjal že pred koncem sezone. Hitro sem se odločil, da si želim okrepiti Koprčane, zato pri meni niti ni bilo možnosti oziroma interesa, da bi ostal pri Lietkabelisu.

Vam misli kaj uhajajo k reprezentanci, s katero boste februarja začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo?

Predvsem me veseli, da smo reprezentanti našli dobre klube in da se bomo v večini lahko odzivali povabilom na kvalifikacijske tekme. To je pomembno, saj potrebujemo pred prvenstvom kontinuiteto. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo nam je manjkalo prav to, saj smo bili praktično ob vsakem zboru v povsem drugačnih postavah. V kratkem času, ki smo ga imeli za pripravo, je bilo nemogoče ustvariti pravo kemijo.

Navadno ste ob tem času zaključevali priprave na veliko tekmovanje. Je čuden občutek, ker tega tokrat ni?

Niti ne. Edino glede tega, da smo se z reprezentanco vedno zbrali že julija in začeli priprave, sedaj pa smo morali pred zborom v klubih za telesno pripravo vsaj v določeni meri poskrbeti sami.

Kvalifikacijska skupina za evropsko prvenstvo z Ukrajino, Avstrijo in Madžarsko ne bi smela predstavljati prevelikih težav, kajneda?

Ni dileme, moramo se uvrstiti na evropsko prvenstvo. Kaj drugega ne pride v poštev. Ne podcenjujemo nikogar, a vemo, kaj moramo narediti.