Sprememba imena ne pomeni, da se je glavni pokrovitelj, Sixt, umaknil iz kluba, temveč da je mesto Koper prepoznalo kakovost in usmeritev ekipe ter posledično nekoliko zvišalo finančni vložek. Hkrati sta se z začetkom nove sezone združila KK Lastovka, ki je Primorski omogočila nastopanje v članski zasedbi, ter ŠD Koš Koper, v sklopu katerega je deloval mladinski pogon. Od zdaj naprej bo vsa košarka na koprskem nastopala pod imenom Koper Primorska.

Klub, ki je lani osvojil državno prvenstvo, pokal Spar in slovenski superpokal ter si s prvim mestom v ligi Aba 2 zagotovil igranje med jadransko elito, bo še naprej gojil najvišje cilje.

Povsem natančno jih trener Jurica Golemac ni opredelil, a glede na to, da je okostje igralskega kadra ostalo enako ter je dobilo še nekaj vidnih okrepitev, je jasno, da bodo Koprčani tudi v novi sezoni trn v peti marsikateremu klubu. »Lahko rečem, da smo že pred prvimi treningi v dobri telesni pripravljenosti. Vsi seveda komaj čakamo, da pripravljalno obdobje mine ter da začnemo nastopati v tekmovanjih. Moštvo za novo sezono smo začeli sestavljati že aprila, ko smo si zagotovili mesto v prvi ligi Aba. Zelo sem zadovoljen z novinci, saj so karakterno in intelektualno odlični fantje. Prepričan sem, da ne bodo imeli veliko težav z vključitvijo v moštvo, ki je v veliki meri ostalo enako tistemu iz minule sezone,« pravi trener Jurica Golemac.

Koper Primorska se je okrepila s štirimi košarkarji. Na mestu organizatorja igre bo 22-letnemu Žanu Marku Šišku družbo delal vrstnik Nejc Barič, nov branilec je Američan Stephen Holt, na krilo je prišel Aleksandar Lazić, nova moč pod košema pa je slovenski reprezentant Žiga Dimec.

Koprski tigri bodo v pripravah odigrali pet prijateljskih tekem, uradno pa bodo sezono začeli sredi septembra na superpokalu v Podčetrtku. Konec septembra jih nato čaka superpokal lige Aba, v začetku oktobra pa bodo nastope v ligi Nova KBM začeli proti Zlatorgu, v ligi Aba pa s Crveno zvezdo, ki bo njihov nasprotnik tudi v četrtfinalu superpokala.

»Nestrpno smo čakali začetek priprav. V startu nas čaka najtežji del, a v Bonifiko smo prišli dobro pripravljeni, saj smo po programu našega trenerja za telesno pripravo individualno trenirali tudi med počitnicami. Čaka nas zanimiva in težka sezona. Komaj že čakamo prve tekme,« pravi kapetan Alen Hodžić.