Triindvajsetletni Rus si je s sobotno zmago v treh nizih s 3:6, 6:3 in 6:3 nad prvim igralcem sveta zagotovil svoj drugi zaporedni finale turnirja serije masters, potem ko mu je to uspelo že prejšnji teden v Montrealu.

Medvedjev je do največje zmage v karieri prišel kljub izgubljenemu prvemu nizu. V drugem in tretjem je nato z napadalno igro obrnil potek srečanja in Srbu preprečil možnost igranja za 35. zmago na turnirjih serije masters.

V Kanadi pred tednom dni je bil na koncu boljši od Medvedjeva drugi igralec sveta Španec Rafael Nadal, tokrat pa bo osmemu igralcu na lestvici ATP v finalu, ki se bo začel ob 22. uri po slovenskem času, nasproti stal 11 mest nižje postavljeni Belgijec Goffin.

Goffin si je prvi finale serije masters v karieri priigral z zmago s 6:3 in 6:4 nad Francozom Richardom Gasquetom.

Tudi v polfinalu v ženski konkurenci ni šlo brez presenečenj, saj je 34-letna Kuznjecova premagala drugo igralko sveta Avstralko Ashleigh Barty s 6:2 in 6:4 in ji tako preprečila ponoven vzpon na vrh svetovne lestvice. Ruska veteranka se bo za naslov pomerila z domačinko Madison Keys, ki je v polfinalu s 7:5 in 6:4 premagala rojakinjo Sofio Kenin.