Začenjajo se prvenstva po Evropi, naše pa je že v polnem teku. Štiri tekme so ta konec tedna, začenši s Triglav – Mura v soboto ob 17.25. Mura, odkar je v prvi ligi, Triglava še ni premagala. Na zadnjem gostovanju so se Prekmurci pritoževali nad sodnikom, ki je za zmago Triglava 2:1 piskal dve enajstmetrovki za gostitelje. Mura je vsaj kanček boljša ekipa od Triglava, tokrat pa je sploh pričakovati poseben pristop. Najbolj zadržana stava se zdi 1,36 vredni dvojni znak na goste, ker se tekma zdi priložnost za poplačilo dolgov, pa tudi zmaga gostov z več kot golom razlike za kvoto 4,50 ni izključena.

V drugi sobotni tekmi za Rosenborg prepočasni Maribor pričakuje Tabor. Gostje so v nekaj tekmah pokazali, da znajo igrati nogomet in da zmorejo dati gol, vendar pa je v dilemi med stavo »oba gol«, ki je vredna 1,95 ali zmaga Maribora za več kot gol, ki je vredna 1,90, verjetno najbolj smiselno slednje. Torej plus 1 hendikep na domačina, za še kaj več pa pride v poštev samo še stava, da bodo skupno padli vsaj štirje goli, za kar stavnica ponuja 2,40.

V prvi nedeljski tekmi Domžale doma pričakujejo Celje. Soočenje nezadovoljnih, pri čemer se zdi, da imajo več prostora za napredek vendarle gostje, ki po odhodu Vancaša še iščejo pravo »nastavitev motorja«. Povratek z 0:2 proti Bravu prejšnje kolo je bi spodbuden. Na drugi strani se Domžale zdijo nemotivirane. 1,60 je kvota na stavo, da bosta obe ekipi zadeli, v vse druge opcije pa se na tem mestu ne bi spuščali. Možno je malodane vse.

V zadnji tekmi razigrana Olimpija gostuje pri Rudarju. Osnovna stava v tej tekmi se zdi več od 2,5 gola skupno, kar je vredno 1,60, za višjo kvoto pa se ponuja 3,60 za zmago Olimpije s točno golom razlike. A pozor. Tekma vonja tudi po remiju, za kar je na voljo 3,25. Knapi imajo resda klubsko upravne težave, vendar pa je ekipa uigrana in premore karakter.