Potem ko sta bila prva dneva na Finskem izredno izenačena, razlike med vodilnimi pa so merili v sekundah, je do odločitve o zmagovalcu prišlo v soboto popoldne. Takrat sta domači adut Latvala, ki je pred tem vodil, ter Britanec Kris Meeke, ki je bil tik za njim, skorajda hkrati naredila napaki na istem mestu.

Latvala je namreč na 14. hitrostni preizkušnji zadel skalo ob cesti in predrl pnevmatiko. Menjava ga je stala vodstva in tudi drugega mesta, a z 28 sekundami zaostanka je imel pred nedeljskim delom relija še vedno možnosti za preboj na vrh. Slabše jo je odnesel tretji Toyotin voznik Meeke, ki je bil tudi tik pod vrhom, toda zadel je isto skalo kot Latvala in tako močno poškodoval vzmetenje svojega dirkalnika, da sobotnega dela relija ni končal.

Danes so opravili še zadnje štiri hitrostne preizkušnje. Tänak ni dovolil presenečenja, ohranil je prednost po sobotnem delu in jo še nekoliko povečal, dobil pa je tudi dodatnih pet točk za zmago na zadnji hitrostni preizkušnji, ki je štela za "power stage".

Tänak je z zmago še povečal naskok v skupnem seštevku, kjer ima zdaj 180 točk. Drugi je Francoz Sebastien Ogier (Citroen), ki je na Finskem končal na petem mestu, s 158 točkami. Na tretjem mestu seštevka je Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), danes šesti, s 155 točkami. Med konstruktorji je prvi Hyundai z 262, Toyota jih je zbrala 238.

Sezona SP se bo nadaljevala z relijem po Nemčiji med 22. in 25. avgustom.