Nace Junkar Jasni Kuljaj odsvetuje petje

Televizijska voditeljica in nekdanja imitatorka Helene Blagne Jasna Kuljaj je med mnoge utrinke z letošnjega dopusta uvrstila tudi posnetek, na katerem s prijateljico prepevata skladbe zdaj že leto dni preminulega Oliverja Dragojevića. Njuna priredba, objavljena tako na instagramu kot na facebooku, pa žal ni navdušila Naceta Junkerja in to je Jasni Kuljaj tudi sporočil prek SMS-sporočila. »Jasna, umakni duet za Oliverja s fbja! Strašno je fouš! Sicer pa bodi lepo. Lp z Dolenjske,« je Junkar prijazno svetoval Kuljajevi, ona pa je sporočilo prijazno delila s svojimi sledilci na instagramu.
View this post on Instagram

Salty Salty

A post shared by Jasna Kuljaj (@jasnakuljaj) on

Predsednika prevzela melanholija

Predsednik Borut Pahor se je minuli konec tedna kot mnogi Slovenci zapeljal do morja in se tam seznanil z vremensko neustreznostjo izbranega termina. Obalo so pustošile nevihte, predsednik pa je v tem našel vsaj priložnost za svoja najljubša konjička – tek in fotografske seanse. V dežju se je sprehodil med barkami v eni od marin, pod objavljeno fotografijo na instagramu pa zapisal, da je v njegovi duši spokojnost ter da ga preveva celo nekakšna melanholija. Na srečo je kmalu posijalo sonce in s tem možnost za bolj intenzivno rekreacijo v obliki kolesarjenja, ki ga je prav tako ovekovečil na svojem najljubšem družbenem omrežju.

Tanja Ribič prisega na večkratno uporabo

Igralka in pevka Tanja Ribič pogosto sliši pohvale na temo privlačnega mladostnega videza, to pa postane resnično intenzivno v poletnem času, ko na njenem instagramu naletite na posnetke, na katerih je oblečena samo v kopalke. Pred dnevi je tam pokazala tudi fotografijo, ki dokazuje, da se lahko še vedno obleče v svojo poročno obleko, ki jo je nosila pred enaindvajsetimi leti. To je sicer pospremila s skromnim pripisom – od nekdaj namreč prisega na večkratno uporabo, pa čeprav gre za poročno obleko, ki ni čisto nič razkošna.

Martin Golob zbiral všečke za molitve

Priljubljeni bohinjski župnik in spletni vplivnež Martin Golob je te dni pokazal, da v poletnih dneh rad nosi rumen klobuk. Na delu profila, kjer objavljamo dnevne utrinke, ki po enem dnevu izginejo, pa je za sledilce pripravil posebno ponudbo – zbiral je všečke v zameno za molitve na želeno temo. O etičnosti takšne izmenjave bi znal kdo podvomiti, a morda je kupčija za božje priporočilo duhovnika vendarle bolj dobičkonosna od sicer pogostejših situacij, ko spletni zvezdniki všečke in komentarje zbirajo za potrebe nagradnih iger, v katerih si prislužite kvečjemu promocijsko brisačo ali dišečo svečo.

Spletne zmenkarije v celjski škofiji

Všečki za molitve pa niso edina spletna storitev, ki je na voljo sodobnim slovenskim vernikom. Družbena omrežja so namreč odslej pripomoček tudi za iskanje simpatij med katoliško mladino iz celjske regije. Po slavni aplikaciji za zmenke poimenovan instagram profil »Tinder Škofija Celje« ponuja pomoč vsem, ki iščejo informacije o kakšnem obiskovalcu cerkvenih obredov v celjski regiji, ki je pritegnil njihov pogled. Trenutno se med drugim iščejo svetlolasi ministrant iz Radeč, ki redno deli obhajilo, pa petindvajsetletnik polnih lic, sicer ministrant, ki vedno sedi poleg župnika in se globoko priklanja, ter svetlolaska, ki pri maši v Novi vasi vsakič sedi v drugi vrsti na levi strani.

Prebliski zlomljenih src na instagramu

A zmenkarije največkrat pripeljejo do zlomljenega srca, instagram pa ponuja zatočišče okrevajočim. Profil z imenom Srcozlom je namenjen vsem, ki celijo zlomljeno srce, in preostali zainteresirani javnosti. Tam boste našli anonimne kratke izpovedi, dognanja, duhovite miselne prebliske in druge vsakdanje naveličanosti neuspešnih odnosov, ki po navadi najdejo prostor v zasebni komunikaciji. Izjave so objavljene skupaj s posnetki naključnih motivov z ulice, iz gostilne in urbanega okolja, zato zadeva spominja že na umetniški projekt. Na Srcozlomu vas med drugim čakajo domislice, kot so »Vsi kdaj mal crknemo«, »Spet bodo solze za večerjo« in nedavna, sezonsko aktualna »Zarad njega imam poleti zimo«, objavljena s fotografijo neoprenskih copatov za v vodo, ki samevajo na obali.