Le še dve dirki sta do zasluženega avgustovskega odmora in prva od teh je VN Nemčije v Hockenheimu. Domača dirka za Sebastiana Vettla, ki je doma vsega 50 kilometrov stran od steze, ki so jo Nemci zgradili sicer že leta 1932, prva dirka za VN Nemčije na tej stezi pa je bila na sporedu leta 1970. Sicer so veliko nagrado Nemčije organizirali še na Nürburgringu in berlinskem Avusu. Do zdaj to dirkališče ni bilo najbolj naklonjeno Vettlu, saj Nemec ni še nikoli zmagal na tej stezi in tudi lanski veliki spodrsljaj je še vedno ostal v spominu. Lani je imel Nemec zmago tako rekoč v rokah, ko je v začetku močnega naliva zdrsnil s steze in zmago prepustil ravno Lewisu Hamiltonu.

Mercedes z dirkalnikoma v beli barvi

Britanec si seveda želi na letošnji dirki eno. Da ne bi bilo tako vroče kot na primer v Avstriji. »Našega dirkalnika enostavno ne moremo dovolj ohladiti pri višjih zunanjih temperaturah. Glede vremenske napovedi sem vseeno bolj optimističen, poleg tega smo precej spremenili dirkalnik glede aerodinamike in hladilnih odprtin,« pravi Lewis Hamilton, ki bo lovil svojo 81. zmago v formuli 1.

Mercedes bo sicer na svojevrsten način praznoval 125-letnico dirkanja znamke in njihovo 200. dirko v formuli 1. Oba dirkalnika bodo namreč obarvali v delno belo barvo, ki je bila dolga leta tradicionalno dirkaška barva Nemčije, medtem ko so italijanski dirkalniki nosili rdečo, francoski modro in na primer angleški zeleno barvo.

Dež oziroma nevihte, ki v tem letnem času niso nič nenavadnega, bi torej lahko krojile razplet te dirke. Presenetljivo pa je bil na petkovih prostih treningih najhitrejši Ferrari, in sicer je najboljši krog odpeljal Charles Leclerc. Res pa je tudi, da je bil petek, če gre verjeti meteorologom, najtoplejši dan tega konca tedna. In na to stavijo pri Mercedesu. Na drugi strani pa poznavalci formule 1 vedno glasneje »svetujejo« Sebastianu Vettlu, da naj, če želi nadaljevati kariero, zamenja ekipo. Nemec se na vse skupaj ni odzval, dejstvo pa je, da je v letošnji sezoni naletel na veliko več težav, kot je tudi sam pričakoval. Zato bi mu zdaj dober rezultat v Hockenheimu prišel zelo prav, predvsem zaradi njegove lastne motivacije.

Črna senca nad Hockenheimom

Z motivacijo pa očitno nima težav Valtteri Bottas. Tudi Finec je sicer na sredi sezone padel v neko »luknjo« v formi, a vseeno so bile njegove dirke dovolj dobre za še enoletno podaljšanje pogodbe z Mercedesom. Uradno sicer niso še nič podpisovali, a po zadnjih informacijah naj bi bila to le še formalnost.

Vsemu zanimivemu dogajanju navkljub pa črna senca visi nad dirko v Hockenheimu v prihodnosti. Za zdaj še niso dosegli dogovora, da formula 1 ostane na tej stezi, najbolj je nad tem razočaran ravno Sebastian Vettel: »Hockenheim je zame nekaj posebnega. Žal je tukaj vse le stvar denarja. Pred očmi imajo samo dolarske ali evrske bankovce, ne pa navdušenja gledalcev in dirkačev, še najmanj pa dolgoletno tradicijo. Ta steza ne bi smela izginiti s koledarja dirk.« Kaj se bo zares zgodilo z nadaljevanjem dirk formule 1 v Nemčiji, pa bo seveda pokazal čas.